Ernstige ICT-storing UMCG heeft geen effect op operatieprogramma

Array

Het UMCG is getroffen door een ernstige ICT-storing. De storing leidt al twee dagen tot veel ongemak.

  • Alle poliklinieken zijn geopend, u kunt gewoon op uw afspraak komen. Mogelijk treden er in de poliklinieken vertragingen op, doordat enkele controles en behandelingen minder snel kunnen worden uitgevoerd dan normaal.
  • Het operatiecentrum is open. Alle geplande operaties kunnen doorgaan.

Volgens een woordvoerder leidt de storing niet tot gevaarlijke situaties voor patienten en kunnen geplande operaties gewoon doorgang vinden. De storing levert vooral ongemak en vertraging op, omdat processen die normaal digitaal verlopen nu handmatig moeten worden verricht.

Om de druk op de centrale spoedopvang enigszins te verlichten, is in overleg met de ambulancediensten besloten lichtgewonde spoedgevallen naar ziekenhuizen in de buurt te vervoeren. Zwaargewonden kunnen wel gewoon terecht in het UMCG. De computerstoring is ontstaan in het hardware-systeem van het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk wanneer het probleem is.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen