Oud-LHV directeur Christiaan Laffrée overleden

0
268

Op 27 februari 2010 overleed Christiaan Laffrée, voormalig directeur van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Laffrée was van 1987 tot begin 2000 directeur van de LHV, onder de voorzitters Van de Zandt, Knook, Bergen en Van Velzen. In deze periode kwam de regionale ontwikkeling van de LHV tot bloei, waaraan hij een waardevolle bijdrage heeft geleverd. Christiaan Laffrée stond aan de wieg van het omvormingsproces van voornamelijk zelfstandig opererende huisartsen naar een beroepsgroep die met elkaar een voorziening (een door hem geïntroduceerde term) in de gezondheidszorg vormt.

In 2000 zag Laffrée zich genoodzaakt om vanwege gezondheidsproblemen terug te treden als directeur. Sindsdien heeft zijn ziekte hem parten gespeeld. De begrafenis vond plaats op donderdag 4 maart 2010 (rouwkaart).