Kamerleden gezocht voor AWBZ-debat op vrijdag 26 maart

Array

Gaat uw partij in de komende regeerperiode de Awbz wijzigen? Deze open vraag staat centraal in een debat tussen politici, op vrijdag 26 maart op de Universiteit Utrecht. Het vindt plaats van 14.00 -14.45 uur, tijdens het Juliuscongres Recente  ontwikkelingen in indicatiestelling, Awbz en Wmo.

Het debat was al gepland als onderdeel van het congres. Aanvankelijk zou het worden gevoerd tussen wetenschappers, professionals en werkgevers in de care sector. Maar nu nieuwe verkiezingen in aantocht zijn, komen politici aan het woord. Want internationale ervaringen bij de verkiezingen van Bill Clinton, Tony Blair en Barack Obama leren, dat gezondheidszorg het op één na belangrijkste kiezersissue is. Alleen oorlogen scoorden hoger.

Prof.dr. Guus Schrijvers heeft werkstudent Floor de Boer verzocht het debat te organiseren. Het blijkt moeilijk binnen de bureaucratie van politieke partijen Awbz-sprekers toegewezen te krijgen op 26 maart, 14.00 uur te Utrecht. Bent u kamerlid? Heeft u invloed binnen een politieke partij? Wilt u dan Floor de Boer de weg wijzen naar een zinderend, intellectueel Awbz- debat, zonder modder gooien en gekissebis? Stuur haar een mail als u zelf wilt komen of als u een tip heeft. De Boer heeft als emailadres [email protected]

Inmiddels hebben zich voor dit congres meer dan 300 deelnemers aangemeld. Leidinggevenden, ervaren professionals, werkgevers en indicatie-adviseurs schreven zich en masse in. Tijdens het congres houden Dr. Bert Boer en mr. Arjan Vermeulen een plenaire voordracht. Eerstgenoemde is arts en lid van de Raad van Bestuur van het College voor Zorgverzekeringen. Vermeulen is bestuursvoorzitter van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daarnaast zijn er wel twintig workshops met boeiende innovaties in de indicatiestelling in binnen- en buitenland. Wilt u ook naar het Awbz-debat, de plenaire inleidingen en de workshops? Er is nog plaats. Klik hier, lees de prachtige brochure, meld u aan en raak op de hoogte van wat u binnenkort te wachten staat.

Noot redactie:

Guus Schrijvers is Hoogleraar Public health in het bijzonder Structuur en functioneren van de Gezondheidszorg
Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen
en Eerstelijnsgeneeskunde
Universitair Medisch Centrum Utrecht
email:  [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen