Professionals scholen zich in wetenschap en beleid

De Maastrichtse Masterclass Wetenschappelijke Vorming voor Praktijkprofessionals heeft bijgedragen aan een verbetering van de competenties, zo blijkt uit de evaluatie van de eerste Masterclass die een jaar geleden startte. Deze Masterclass is opgezet vanuit de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Limburg. Zij is bedoeld om de kloof tussen beleid, praktijk en wetenschap te verkleinen.

Professionals werden gedurende zes lesweken getraind in praktijkgericht onderzoek. De (werk)colleges werden verzorgd door ervaren docenten van de Universiteit Maastricht. De deelnemers hebben vanuit een zelf ervaren praktijk- of beleidsprobleem een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. De resultaten konden vervolgens in de eigen praktijksetting worden toegepast. Deelnemers bleken in staat en om de kloof met het wetenschappelijke veld te overbruggen. Een volgende Masterclass start 20 sept. 2010. Wilt u daaraan meedoen? Klik dan hier.

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen