Slachtoffer zijn is rijk worden

Array

Een half jaar geleden gooiden drie onverlaten een veertienjarig kind uit mijn straat in het water, naast het voetbalveldje. Dat waren twee jongens en een meisje uit mijn dure buurt die niet willen deugen. Politie erbij en daders gearresteerd. Het slachtoffer functioneert weer uitstekend. De kleren zijn al lang droog. De enige schade bedroeg 40 euro. Dat was voor een mobieltje dat het niet meer deed: er was water in gekomen.

Die schade wilden de betrokken ouders en kind verhalen op de dader.  Twee weken geleden deed de rechter uitspraak. Het slachtoffer kreeg 408 euro schadevergoeding uit het slachtofferfonds voor geleden psychische schade.

Wat mij puzzelt sinds ik dit vernam, zijn drie vragen: 1. Hoe meet een rechtbank psychische schade? 2. Hoe zet men die om in een schadevergoeding van 408 euro? 3. Waarom krijgen slachtoffers meer geld dan men vraagt? Bent u, nieuwsbrieflezer,  slachtoffer-financiele-schade-expert? Als u antwoord heeft op die vragen, stuur dan een mail naar [email protected]

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen