Een heel klein boekje over Zorg 2.0

Vandaag heb ik, Lucien Engelen, een “amuse” gemaakt. Niet dat ik kok ben hoor. Maar met het uitgeven via LuLu zowel in print als in e-book van “Een heel klein boekje over Zorg 2.0” maak ik een eerste stap in een reeks boeken/boekjes welke de komende tijd zullen verschijnen over dit onderwerp. De eerste exemplaren in print zullen worden uitgereikt aan de deelnemers van REshape 2010 Spring.

Web 1.0 is het ‘oude’ web, waarbij internet vooral dienst doet als informatiebron. Het is vooral eenrichtingsverkeer. Web 2.0 gaat een stap verder: internet levert niet meer alleen informatie, het biedt de mogelijkheid om informatie, kennis en ervaringen te delen. Het internet is een interactief medium. Gebruikers spreken en informeren elkaar voortdurend via sociale media, zoals als Twitter, YouTube en weblogs.
Zorg 2.0 is web 2.0 op het gebied van de zorg. Alles draait om participatie en het delen van informatie. Tussen patienten onderling, maar vooral ook tussen zorgverlener en patient. De communicatie tussen zorgverlener en patient verandert drastisch. Dit gaat veel verder dan het internet alleen. Ook in de spreekkamer en het hele zorgproces zullen de effecten merkbaar zijn.

Het is uiteraard verkrijgbaar in print en als  e-book, uitgeven 2.0 dus.

Dit boekje schreef ik met geweldige ondersteuning van Cindy Cloin en Piet Hein Peeters.

Recente artikelen