Over 17 dagen REshape Spring!! Meld je aan op reshape2010.nl

Array

Na twee succesvolle congressen in 2009 reshape2009, vindt op 17 maart 2010 de derde editie van REshape plaats. In de Nijmeegse ‘Vereeniging’ komen weer honderden zorgprofessionals bij elkaar om kennis op te doen en delen over zorg 2.0, eHealth, zorg en internet.

REshape?
De zorgwereld verandert. Het draait nu meer dan ooit om participatie en het delen van informatie. Tussen patienten onderling, maar vooral tussen zorgverlener en patient. De communicatie tussen ons, de professionals, en onze patienten verandert daardoor drastisch. Dit proces van verandering in de zorg en de hele nieuwe cultuur die daarbij hoort, noemen we REshape. Een veel gebruikte term is ook ‘zorg 2.0’; een begrip dat staat voor het geheel aan denk- en een werkwijzen om REshape op gang te brengen en houden. Onder andere met internettoepassingen.

Van congres naar proces
Rondom dit veranderingsproces in de zorg organiseert het Nijmeegse UMC St Radboud congressen: REshape. Deze zijn bedoeld om collega-zorgprofessionals te ondersteunen in hun zoektocht naar de rol van internet binnen de gezondheidszorg.

REshape 2010
REshape Spring 2010 zal samen met het Health Valley Event gehouden worden. Dit om ontmoetingen uit de wereld van zorg, bedrijfsleven en industrie te stimuleren. Het programma kent daarom een groot gemeenschappelijk deel.We hebben voor deze editie zeer inspirerende sprekers gevonden. Valerie Frissen (Erasmus Universiteit Rotterdam) gaat in op de sociale gevolgen van eHealth. Samen met Lucien Engelen (UMC St Radboud) staat ze stil bij de vraag hoe je als organisatie met deze ontwikkelingen om kunt gaan. Beiden nuanceren het blinde geloof dat eHealth hét antwoord is op alle capaciteitsproblemen in de zorg en geven hun visie op wat het wél is en kan doen.
Melvin Samsom (UMC St Radboud) lanceert de digitale poli en de digitale patientomgevingen van het Nijmeegse UMC. En er zijn keynote-lezingen van Gerard Kleisterlee (Philips), Clemens van Blitterswijk (MIRA) en Emile Lohman (UMC St Radboud).

Meld je nu aan. Tot ziens op 17 maart in de ‘Vereeniging’, Nijmegen!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen