Vrijwilligers Handen-in-Huis helpen mantelzorgers aan adempauze!

Array

Mantelzorgers doen fantastisch werk. Zij verzorgen kind, partner of ouder die chronisch ziek, gehandicapt of bejaard is. Meestal gaat het om ziektes, zoals Parkinson, MS, Alzheimer, dementie, gedragsstoornissen, zware handicaps, enzovoort.

Adempauze
Met zo’n zware taak is het logisch dat mantelzorgers er af en toe even tussenuit moeten kunnen om de accu op te laden. Dat kan. Tenminste… als u als vrijwilliger de taak van de mantelzorger enkele dagen of weken overneemt. De voordelen? De patient blijft in de eigen vertrouwde omgeving en de mantelzorger kan na de adempauze weer met frisse moed aan de slag.

Handen-in-Huis
Handen-in-Huis regelt vraag en aanbod tussen mantelzorgers en mantelzorgvervangers. Tijdens de vervanging verblijven de vrijwilligers ten minste 3 dagen/2 nachten intern en nemen werkelijk alle mantelzorgtaken over, zodat de dagelijkse regelmaat niet wordt verstoord.

Onkostenvergoeding
De vrijwillige mantelzorgvervangers krijgen een onkostenvergoeding voor hun werk. Voorwaarden voor dit werk zijn affiniteit, een leeftijd van 18 jaar of ouder en het vermogen om, naast de zorg, een huishouden draaiende te houden. Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op met Stichting Handen-in-Huis, T (030) 659 09 70, [email protected] (www.handeninhuis.nl)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen