Win € 75.000 met een vernieuwend idee voor de zorg!

Array

Heeft u een goed idee om mensen met een (chronische) ziekte of beperking aan meer kracht en grip op hun leven te helpen – met hulp van hun omgeving? En zijn beide daarmee geholpen? Stuur dan uiterlijk 1 april 2010 uw idee in voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. U maakt kans op €75.000 om het idee uit te voeren!

Prijs voor vernieuwing
De Nationale Zorgvernieuwingsprijs is een van de bekendste prijzen op het gebied van zorg en welzijn. De prijs is bedoeld om vernieuwende ideeen voor betere zorg en gezondheid een kans te bieden. Vaak blijven die op de plank liggen vanwege gebrek aan tijd, geld en deskundigheid om het plan uit te voeren. De Nationale Zorgvernieuwingsprijs doet daar wat aan. Initiatiefnemers zijn ZonMw, VSBfonds en het Zorginnovatieplatform.

Thema 2010 : Aandeel in elkaars kracht
Veel mensen met een (chronische) ziekte of beperking willen zo veel mogelijk zelf de touwtjes in handen nemen. De omgeving kan hen daarbij helpen, en ondervindt daar zelf ook voordeel van. Mensen worden sterker door voor elkaar iets te betekenen. Vanuit deze gedachte heeft de Nationale Zorgvernieuwingsprijs in 2010 gekozen voor het thema ‘Aandeel in elkaars kracht’.

Hoe werkt het?
U stuurt uw idee uiterlijk 1 april 2010 in. Uit de inzendingen selecteren we kanshebbers. Deze krijgen een uitnodiging om in het Atelier van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs hun ideeen verder te ontwikkelen en uit te werken. Daarbij krijgen ze de nodige ondersteuning van allerlei specialisten. Hierna werken ze hun idee uit in een aanvraag van maximaal 4 A4. Een bijzondere gelegenheidsjury kiest uit deze inzendingen drie nominaties. Het beste projectvoorstel krijgt € 75.000.

Meer informatie
Kijk op www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl voor meer informatie over de achtergrond en de procedure.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen