Infotechnology gecertificeerd OmniHIS Scipio provider

Array

Als eerste Application Service Provider in Nederland is Infotechnology door BDO, in opdracht van OmniHIS, gecertificeerd voor de hosting van zowel de applicatie als de database van OmniHIS Scipio.
Deze certificering is een belangrijke erkenning van de kwaliteit van de Infotechnology dienstverlening voor gebruikers van het OmniHIS Scipio huisartsinformatiesysteem (HIS). Infotechnology garandeert optimale beschikbaarheid en veiligheid van de patientengegevens.  Het centraal beheren van het HIS  wordt een ‘must’ met de komst van het elektronisch patienten dossier (EPD).  Infotechnology ondersteunt reeds jarenlang alle richtlijnen die hiervoor door het NICTIZ aan een Goed Beheerd Zorgsysteem (GBZ) worden gesteld.

Een goede ICT voorziening is ook in de zorg essentieel. Vanwege de hoge privacygevoeligheid van de data moeten hoge eisen gesteld worden aan de kwaliteit en veiligheid.

Het GBZ vereist dat een HIS op professionele manier beheerd wordt, 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is en dat gegevens (deels) toegankelijk zijn voor collega zorgverleners. Er zijn duidelijk voordelen verbonden aan centrale hosting. Zo hoeven er geen back-ups en updates meer gemaakt te worden en is de data in het datacenter optimaal beveiligd tegen brand en/of diefstal. Daarnaast is het niet langer nodig om medicatie, EVS of G-standaard te installeren en ook re-indexering hoeft men niet meer te doen. Verder is het dossier op elke plek ter wereld via een veilige internetverbinding beschikbaar. Deze centrale aanpak is een voorwaarde om te komen tot effectieve ketenzorg of collegiaal netwerk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen