Informatiemarkt “Toekomst na kanker” in ziekenhuis De Tjongerschans

Array

Op dinsdag 30 maart a.s. organiseert ziekenhuis De Tjongerschans Heerenveen in samenwerking met het Integraal Kankercentrum Noord Oost (IKNO) een bijzondere informatiedag rond het thema ‘Toekomst na Kanker’. De dag biedt op een positieve en veelzijdige manier informatie aan iedereen die direct, of indirect met kanker te maken heeft: patienten, familieleden en professionele zorgverleners.

Draad weer oppakken
Op een levendige markt met diverse stands kan men terecht met vragen rond het thema ‘Toekomst na Kanker’. Er zijn tal van zorgverleners en organisaties aanwezig die kunnen helpen de draad weer op te pakken. Zo kunnen er vragen worden gesteld over verzekeringen of over zaken die spelen met betrekking tot werk. Maar ook vragen als ‘hoe kan ik een zinvolle invulling geven aan mijn tijd, hoe ga ik om met voeding, kan ik weer gewoon met vakantie, kan ik weer gaan sporten?’ kunnen aan de orde komen. Er is informatie over sportief bewegen en revalideren, ontspanning en creativiteit, lotgenotencontact en de activiteiten van patientenorganisaties, maatschappelijke aspecten en uiterlijke en lichamelijke verzorging. Het ziekenhuis en de thuiszorg laten zien welke zorg zij u kunnen bieden.

Voorlichtingsbijeenkomsten
Ook wordt op deze informatiedag tijdens aparte voorlichtingsbijeenkomsten op twee thema’s inhoudelijk dieper ingegaan. Om 10.30 uur komt het onderwerp ‘Kanker en werk’, aan de orde, waarover mevrouw Van Hummel, Re-turn Werken na kanker, en de heer Klarenbeek, verzekeringsarts UWV, zullen spreken. En ’s middags wordt om 14.00 uur aandacht besteed aan het onderwerp ‘Kanker en gezin’, dat toegelicht wordt door de dames Den Otter en De Boer, maatschappelijk werker en kinder- jeugdpsycholoog van ziekenhuis De Tjongerschans. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen en discussie.

Meer informatie
Een ieder is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de informatiemarkt of een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Oncologie van ziekenhuis De Tjongerschans, telefonisch te bereiken op 0513 685 495.

Website toekomst met kanker
De informatie gepresenteerd tijdens de informatiemarkt is terug te lezen op www.toekomstnakanker.nl. Deze website geeft thematisch informatie over mogelijkheden voor ondersteuning en begeleiding voor mensen met kanker.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen