Tweede Zorg Carrière Beurs in teken van mobiliteit

Zorgprofessionals vaak jaren op zelfde plek
Mobiliteit staat centraal tijdens de tweede Zorg Carrière Beurs. Tijdens de beurs op 21 en 22 mei in het Amsterdamse Okura Hotel presenteren tientallen werkgevers zich aan duizenden zorgprofessionals. De eerste beurs was met ruim 2000 bezoekers een groot succes. “We zien dat veel zorgprofessionals jaren op dezelfde plek zitten”, weet organisator Marijke Horstink. “Carrière maken in de zorg is juist heel gezond.”

Vergeleken met andere sectoren is de doorstroming in de zorg laag. “We zien dat mensen jaren bij dezelfde instelling werken, vaak ook nog in dezelfde functie”, weet Marijke Horstink, mede-organisator van de Zorg Carrière Beurs. “Veranderen van werkgever wordt gezien als slecht en niet-loyaal, terwijl het juist ervaring en nieuwe energie met zich meebrengt. Dat leidt tot meer arbeidsvreugde en kwaliteit. Carrière maken in de zorg is heel gezond.”

De tweede editie van de gratis beurs voor verpleegkundig personeel, paramedisch personeel en artsen wordt groter dan de eerste. In het Okura Hotel in Amsterdam presenteren tientallen werkgevers zich aan duizenden bezoekers. Naast ziekenhuizen en zorginstellingen zijn ook verzekeraars, uitzendbureaus en het ministerie van Defensie aanwezig. Op de beurs komt de grootste zorgvacaturewand van Nederland te staan.

Bezoekers kunnen tijdens de beurs verschillende workshops volgen. Zo zijn er workshops over online solliciteren, personeelsmanagement, het schrijven van een goed cv en ZZP’en in de zorg (zelfstandig zonder personeel). De meest actuele informatie staat op www.zorgcarrierebeurs.nl.

De Zorg Carrière Beurs is de eerste en enige carrièrebeurs voor zorgprofessionals. Met de beurs wil de organisatie de doorstroming in de zorg bevorderen en bijdragen aan meer marktwerking. Ondanks de economische crisis, is de vraag naar goed personeel in de zorg onverminderd groot. Mobiliteit draagt bij aan tevredenheid van personeel, kwalitatief hoogwaardigere zorg, imago verbetering, instroom van nieuw talent en het dwingt beter management af. De organisatie die zich het beste profileert, zal de beste medewerkers weten aan te trekken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen