eHealth ondernemerschap simplistisch?

Array

Op 23 maart vindt het 12e Symposium plaats van het Nationaal Platform eHealth in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) met als thema eHealth ondernemerschap simplistisch?

Tijd:   Dinsdag 23 maart 2010 van 16.00 tot 18.00 uur.
Locatie:   Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, 3054 RL Rotterdam
(routebeschrijving: zie www.humanitas.nu)
Deelname:   Kosteloos!
Aanmelden via:   [email protected] Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefoon 010 461 53 49

Lees hier de gehele uitnodigingOndanks het maatschappelijk potentieel blijft de toepassing van veel e-health innovaties in de zorg beperkt tot proeven, pilots en projecten. Nieuwe markten voor innovatie en eHealth toepassingen komen maar moeizaam van de grond. Tijd dus voor stevige opschaling van e-health initiatieven! Gezond ondernemerschap is hierbij de belangrijke sleutel. Zo is de NVEH in het voorjaar van 2009 met Syntens een programma gestart om eHealth ondernemerschap te stimuleren (www.ehealthwijzer.nl).
Nederland heeft alle ingredienten om een echte e-health koploper te worden. Hoe te komen tot een gezond e-health ecosysteem waarin toepassingen ontstaan die door patienten, zorgprofessionals en zorgverzekeraars worden omarmd? Welke succesfactoren garanderen de ontwikkeling van een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk e-health programma? Hoe organiseer ik een soepele praktijkimplementatie en een solide businessplan?
Vier gerenommeerde sprekers zullen vanuit verschillend perspectief ingaan op de kansen en knelpunten voor e-health ondernemers.

Met vriendelijke groet,

Prof. Dr. Hans M. Becker,

Voorzitter van de Raad van Bestuur

Stichting Humanitas en Stichting Humanitas Thuiszorg

en Maatschappelijke Dienstverlening

DINSDAG 23 MAART 2010
16.00 uur Welkom door Prof. Dr. Hans M. Becker, Voorzitter Raad van Bestuur van Stichting Humanitas en Stichting Humanitas Thuiszorg en Maatschappelijke Dienstverlening.

16.05 uur Het pioniersperspectief: Dr. L. Witkamp, www.ksyos.org
“Telemedicine: van push naar pull”

16.20 uur Het wetenschappelijk perspectief: Mevr. Drs. Nicol Nijland en Mevr.
Dr. Lisette van Gemert-Pijnen, Universiteit Twente, www.ehealthgw.nl
“Checklist e-health innovatie: de 5 stappen naar succes”

16.35 uur Het zorgperspectief: Dick Berkelder, manager Marketing, Communicatie en Relatiebeheer Maasstad Ziekenhuis Rotterdam, www.maasstadziekenhuis.nl ”Papierloos ziekenhuis: patient (nog) beter geholpen?!”

16.50 uur Het ondernemersperspectief: Saskia Relker, www.iwishtherewas.com/zorg en Marion de Wit-Engelbert, www.centraal-zorgportaal.nl
“Zoeken, vinden en verbinden”

17.05 uur Forumdiscussie onder leiding van de heer John Knieriem,
Directeur Intermax Rotterdam www.intermax.nl

17.45 uur Afsluiting, gevolgd door borrel en diner.
U bent tevens welkom op de Openbare Vergadering van de Nederlandse Vereniging voor
E-Health, die vooraf in dezelfde locatie zal plaatsvinden van 14.30 tot 15.30 uur

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen