Hersenstichting zoekt werkgevers met een voorbeeldfunctie

Array

De Hersenstichting gaat dit jaar voor de vierde maal de Hersenbokaal uitreiken aan de werkgever die zich het meest heeft ingespannen om een werknemer met een hersenaandoening in dienst te nemen of te houden.  De Hersenstichting roept iedereen op om kandidaten voor de prijs aan te melden. Dat gebeurt via radiocommercials op Radio 1,2, Sky Radio en de regionale zenders. Rob Trip (NOS Journaal), die zelf jaren geleden werd getroffen door een beroerte, zal de prijsuitreiking  eind oktober presenteren.

Naar schatting zijn er op dit moment in Nederland ca. 480.000 hersenletselpatienten. Hersenletsel kenmerkt zich door onzichtbare beperkingen die voor de patient grote gevolgen kunnen hebben in de dagelijkse omgang met mensen. Uit onderzoek van de Hersenstichting blijkt dat, mede door de onzichtbaarheid van de gevolgen, mensen met hersenletsel moeite krijgen hun baan te behouden en dat hun relatie met familie en vrienden onder grote druk komt te staan. Patienten komen veelal in een geïsoleerde positie terecht. Terwijl ze met wat aanpassingen op het werk en een beetje begrip vanuit hun omgeving prima kunnen blijven functioneren. Ze willen zoveel mogelijk gewoon blijven méédoen – ook op de werkvloer.

Werkgevers die deze groep supergemotiveerde werknemers de kans geven zich waar te maken verdienen waardering, meent de Hersenstichting. Op grond van ervaringsverhalen van de medewerker beoordeelt een jury welke organisatie de prijs het meest verdient. De winnaar ontvangt, naast de Hersenbokaal, een geldbedrag van € 5.000. Het is de bedoeling dat het geld gebruikt wordt om mensen met een hersenaandoening de kans te bieden maatschappelijk te participeren. De organisatie kan het bedrag naar eigen inzicht hiertoe inzetten.

Heeft u een hersenaandoening, zoals migraine, beroerte, hersenkneuzing of ADHD en heeft u een betaalde functie? Vindt u dat uw werkgever daarvoor een pluim verdient? Graag hoort de Hersenstichting van u waarom wij úw werkgever in het zonnetje zouden moeten zetten. Werknemers kunnen hun werkgever tot 1 juni a.s. hier aanmelden. Voor verdere informatie kunnen mensen contact opnemen met Hersenstichting Nederland, Henriette Hindriks, 070-360 48 16, [email protected].

Voor meer informatie over de Hersenbokaal en het aanmelden, klik hier.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen