Jongeren denken positief over zichzelf

Array

Jongeren denken positief over zichzelf en zijn vaak blij. Dat blijkt uit onderzoek van het tijdschrift ‘Hoe overleef ik…’ Voor het themanummer ‘Hoe overleef ik…. mezelf?’ is een enqu(ee)te gehouden waaraan ruim 1000 lezers tussen de 9 en 16 jaar hebben meegedaan. Ruim 87 procent van de Nederlandse jongeren is vaak tot heel vaak blij.

Ongeveer de helft van de lezers geeft in de enqu(ee)te bovendien aan vaak tot heel vaak trots op zichzelf te zijn, het merendeel is dat soms. Desalniettemin wordt er onder jongeren ook nog wel eens gepiekerd: een derde piekert zelfs veel tot heel veel.
De enqu(ee)te is tevens de aftrap van de geluksnijntjes-actie die vanaf vandaag in alle Bruna winkels van start gaat. Bij besteding van 5 euro ontvangen jongeren een geluksnijntje: een miniatuurnijntje met fortune-cookiespreuk. Bovendien kunnen ze online een digitaal geluksnijntje sturen en hun hyvespagina pimpen, zodat ze op hyves iedere dag een gelukswens ontvangen.

Het ‘Hoe overleef ik…’ tijdschrift leert jonge lezers om te gaan met gevoelens van stress en onzekerheid: ‘Als je jezelf afkraakt, laat je jezelf in de steek en dat is een eenzaam rotgevoel. Wees je eigen beste vriendin. Hou van jezelf! Wees trots op jezelf!’ En dat blijkt vruchten af te werpen in een tijd waarin jongeren door de vele media overladen worden met goedbedoelde informatie en tal van problemen. Bij aanschaf van een ‘Hoe overleef ik..’ tijdschrift in Bruna ontvangt iedereen een extra geluksnijntje.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen