Medische controles op afstand; de Dyna-Vision maakt het mogelijk

RS TechMedic BV uit Broek op Langedijk heeft onlangs met de Dyna-Vision een technisch hoogstandje op de medische markt gebracht. De Dyna-Vision is een mobiele hartmonitor die op afstand controles uitvoert op vitale lichaamsfuncties. Het apparaat is vanaf heden te verkrijgen.

Voor de Dyna-Vision is afstand geen probleem. Medici ervaren het als prettig, wanneer zij hun patienten op afstand kunnen volgen. Daarbij geeft het de patient een veilig gevoel als de controles gewoon doorgaan, terwijl men zich niet eens in het ziekenhuis bevindt. Het werkt dus tevens kostenbesparend, omdat een patient zonder risico’s eerder naar huis gestuurd kan worden.

Enkele voordelen van de Dyna-Vision
1. Vanuit de huisartsenpraktijk kan de Dyna-Vision ECG’s verzenden naar cardiologen in een ziekenhuis, die de situatie direct kunnen beoordelen.
2. Diagnoses kunnen sneller worden gesteld met ECG’s van zeer goede kwaliteit.
3. Het apparaat beschikt over een ingebouwde GSM-verbinding voor automatisch doorzenden van metingen, zonder dat de patient hiervoor iets hoeft te doen.
4. De Dyna-Vision kan worden ingezet voor verschillende toepassingen, is eenvoudig op te schalen en daarbij ook zeer betaalbaar.

“Voor een ziekenhuis, verpleeghuis of huisartsenpraktijk is de Dyna-Vision eigenlijk onontbeerlijk. Medici zoals huisartsen en cardiologen kunnen bijvoorbeeld hartritmecontroles uitvoeren en het zuurstofgehalte van het bloed meten, terwijl ze zich op dat moment op een andere locatie bevinden. Door middel van de ingebouwde GSM-verbinding is het zelfs mogelijk een actueel ECG te bekijken via de mobiele telefoon,” vertelt Rutger Brest van Kempen van RS TechMedic BV.

De Dyna-Vision, welke in Nederland wordt gedistribueerd door APC Cardiovascular BV, was een regelrecht succes tijdens de introductie op de huisartsenbeurs. Het apparaat wordt in april wederom gepresenteerd tijdens de Med-e-Tel in Luxemburg. Meer informatie over de Dyna-Vision is te vinden op www.dyna-vision.com.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen