Congres Patiëntveiligheid: Infectiepreventie

Op dinsdag 15 juni 2010 organiseert de Inspectie voor de Gezondheidszorg in het Rotterdamse congrescentrum De Doelen haar jaarlijks congres over patientveiligheid, dit maal onder de titel: “De handen op elkaar voor infectiepreventie”. Al in november 2005 verklaarde de toenmalig inspecteur-generaal, mede namens de minister van VWS, dat het initiatief van de WHO om zorggerelateerde infecties terug te dringen navolging verdiende. Ook in Nederland moet er meer aandacht voor preventie van zorginfecties komen. Daarbij is medewerking van iedereen nodig.

Inmiddels hebben ziekenhuizen in hun patientveiligheidsprogramma veel aandacht voor infectiepreventie. Maar dat is niet genoeg. Niet genoeg omdat het programma extra steun verdient en niet genoeg omdat ook elders in de zorg meer aandacht moet zijn voor infectiepreventie, in het bijzonder voor het management en de organisatie van infectiepreventie. Dit congres is geheel gewijd aan de aandacht voor infectiepreventie in zorginstellingen.

Op het congres besteden verschillende key-note speakers aandacht aan de meer algemene aspecten van management en organisatie van infectiepreventie, waaronder dhr Richard Grol, Directeur IQ Healthcare en hoogleraar kwaliteit van zorg.

Het congres biedt een ruime keuze uit een aantal uitdagende deelsessies, die onder meer ingaan op het implementeren van interventies op het gebied van infectiepreventie. Deze deelsessies zijn zowel gericht op Raden van Bestuur en managers in zorginstellingen als op hulpverleners.

Tijdens het congres zal voor de tweede maal de IGZ ZorgVeiligPrijs worden uitgereikt. De prijs gaat naar het beste initiatief in 2009 op het gebied van patient- of clientveiligheid in de zorg.

Meer informatie en aanmelden
Verdere details over het programma kunt u vanaf medio april vinden op deze site. Eind april opent de inschrijving. Inlichtingen: [email protected].

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen