HagaZiekenhuis wint eerste Planetree Award met ‘Hagatube’

Het HagaZiekenhuis heeft de eerste Nederlandse Planetree zorgverlener Award 2010 gewonnen. Het Haagse ziekenhuis viel in de prijzen met het communicatieproject ‘Hagatube’. Het HagaZiekenhuis gebruikt het Planetree zorgconcept als investering in de verdere verbetering van de patientenzorg.

De award van de stichting Planetree Nederland is bedoeld als stimulans en waardering voor medewerkers van zorginstellingen die een bijzonder Planetree initiatief hebben ontwikkeld. De aanpak van Hagatube sluit naadloos aan bij de filosofie van Planetree: menselijke maat, overdraagbaar en eigentijds. Het is de eerste keer dat de prijs in Nederland wordt uitgereikt. Aan de Planetree Award is een studiereis naar de Verenigde Staten verbonden.

Het communicatieproject Hagatube is een knipoog naar de populaire videowebsite Youtube. Het staat voor een eigentijdse en laagdrempelige manier om het Planetree vernieuwingsproces zichtbaar te maken in het ziekenhuis. Centraal daarbij staat de flipcamera, een makkelijk te gebruiken videocamera waarmee medewerkers in korte filmpjes laten zien hoe zij goede zorg verlenen. Inmiddels is er een bonte verzameling filmpjes beschikbaar op het intranet van het HagaZiekenhuis. Allemaal informatieve filmpjes van, voor en over medewerkers van het HagaZiekenhuis.

De flipcamera heeft zich reeds bewezen als succesvol middel om binnen multinationale ondernemingen interne veranderingsprocessen te ondersteunen. Het is voor het eerst dat een Nederlands ziekenhuis de flip gebruikt. De toepassing is ontwikkeld in samenwerking met communicatieadviesbureau Borish.

Over Planetree
Planetree is een succesvol internationaal concept dat erop is gericht de best mogelijke zorg voor patienten en medewerkers te verwezenlijken. Daarbij gaat het niet alleen om medische en verpleegkundige zorg, maar ook om het welzijn en welbevinden. Dit komt onder meer tot uitdrukking in hartelijke bejegening, een prettige omgeving, lekker eten, aanvullende zorg en een positieve rol voor familie en vrienden. Centraal staat de menselijke maat, waarbij de mensen zo veel mogelijk de regie over hun eigen leven behouden.

Bron: HagaZiekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen