Hoger Beroep Beroepsverenigingen NVAM en LVO tegen 15 Zuid-Nederlandse ziekenhuizen dient maandag 29 maart a.s.

Array

De pleidooien in het Hoger Beroep dat de Nederlandse Vereniging van Anesthesiemedewerkers (NVAM) en Landelijke Vereniging van Operatieassistenten (LVO) vinden op maandag 29 maart a.s. om 09.30 plaats bij de Rechtbank ’s Hertogenbosch (Leeghwaterlaan 8).  De beroepsverenigingen en de ziekenhuizen hebben hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de Voorzieningenrechter te ’s Hertogenbosch van 30 december 2009. Dit hoger beroep wordt door het Gerechtshof vanwege het spoedeisende karakter als spoedappèl behandeld.

Beide partijen worden in de gelegenheid gesteld hun schriftelijke stukken mondeling toe te lichten.De beroepsverenigingen wijzen bij voortduring op de extreem hoge werkdruk op de operatieafdelingen, die alleen maar verder toeneemt. De beroepsverenigingen worden dagelijks met vragen vanuit het werkveld geconfronteerd over te hoge werkdruk, personeelsschaarste, overwerk en onmogelijkheden om overuren op te nemen of aan scholingen deel te nemen.

De beroepsverenigingen zijn van oordeel dat het convenant van de 15 ziekenhuizen in Zuid-Nederland onrechtmatig is met name nu het gaat om de door de Voorzieningenrechter vastgestelde kartelvorming en een collectieve economische machtspositie.

De beroepsverenigingen betreuren het dat er bij de ziekenhuizen vasthouden aan dit convenant en niet in open overleg daadwerkelijke oplossingen voor de problemen op de operatieafdelingen willen vinden en aldus ook uitvoering geven aan de aanbevelingen van het Zorginnovatieplatform.

Bron: NTVA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen