Lustrumcongres Diabetes in beeld op 26 maart 2010

Array

26 maart 2010, Beatrix Theater, Jaarbeurs Utrecht
Op vrijdag 26 maart 2010 vindt in het Beatrix Theater van de Jaarbeurs te Utrecht de 5e Nationale Diabetes Dag plaats. Dit tweejaarlijks event biedt behalve een unieke update op gebied van wetenschap, beleid en zorg, ook een uitdagende preview op de trends en innovaties van de komende jaren.

Deze dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) en is een inspirerend en niet te missen event voor iedereen die op enigerlei wijze betrokken is bij de snelle ontwikkelingen rond diabetes. Wetenschappers, beleidsmakers, zorgondernemers en natuurlijk al die zorgprofessionals die hun eigen unieke bijdrage leveren aan de diabeteszorgketen.

De Nationale Diabetes Dag is opgebouwd rondom zes uitdagende thema’s :

State of the art
– DM1
– DM2

Wat speelt er in de wetenschap? Spannende symposia met nieuwe inzichten en vergezichten betreffende preventie en behandeling van diabetes type 1 en type 2.

Diabetes in Venus
– de genderspecifi eke benadering
– diabetes bij allochtone vrouwen

Maakt het uit of de mens met diabetes een man of een vrouw is? Is haar etnische achtergrond van belang? En de zwangere vrouw met diabetes, verdient die bijzondere aandacht? Veel vragen, veel antwoorden, in een gevarieerd programma.

Diabetes op school
- zorg voor DM1
– preventie van DM2

Het aantal mensen met diabetes neemt snel toe; ook het aantal kinderen. Hoe stellen we in het krachtenveld van kind en ouder, school en leerkracht de belangen van het kind met DM1 centraal? En wat kunnen scholen doen in de strijd tegen obesitas en de dramatische toename van DM2?

Nationaal Actieprogramma Diabetes
– tijd voor actie
– een rondleiding

De strijd tegen diabetes is een van de speerpunten van het overheidsbeleid. Het ambitieuze NAD organiseert de linies en de acties. Hoe staan we ervoor en wat staat er te gebeuren? Een tussenstand.

Selectieve preventie
– door leefstijlprogramma’s
– in het integraal gezondheidsbeleid

De toename van het aantal chronisch zieken voorspelt niet alleen veel persoonlijk leed maar ook een onhoudbare maatschappelijke last. Is de trend te doorbreken? De ontwikkelingen op het gebied van preventie gaan snel. Uitdagende symposia; even informatief als praktisch.

Innovatie
– nieuwe geneesmiddelen, innoveren en verifieren
– nieuwe inzichten in voedingsadviezen

Hoe gaan we diabetes te lijf? De ontwikkelingen staan gelukkig niet stil. Voor het leveren van optimale diabeteszorg is het belangrijk om geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden in de nabije toekomst.

Recente artikelen