2010 World’s Most Ethical Companies

The World’s Most Ethical Companies is een lijst van bedrijven die bedrijven die echt verder gaan dan het doen van uitspraken over zaken doen “ethisch” en vertalen die woorden in daden. WME genomineerden tonen reeel en duurzaam ethisch leiderschap binnen hun industrie.

Er is geen vastgesteld aantal bedrijven die elk jaar op de lijst komen. World’s Most Ethical Company kennen de titel toe aan bedrijven die marktleider zijn in ethiek en die compliance programma’s hebben, vooral in vergelijking met hun concurrenten. Ten opzichte van de lijst van vorig jaar zijn 26 nieuw in de lijst in 2010 en 24 bedrijven verdwenen van de 2009 lijst. Ethiek is dan ook zeer belangrijk voor bedrijven die producten aan de zorgsector leveren. De lijst met deze bedrijven is opgesplitst in twee categorieen; Medical Devices en de farmaceutische industrie.

Farmaceutische Industrie

Medical Devices

De onderstaande grafiek vergelijkt de “WME Index ‘, of alle beursgenoteerde meest ethische 2010 World’s Company Honorees, tegen de S & P 500 en de FTSE sinds 2005. Uit de grafief blijkt dat Investeren in de ethiek is gunstig voor elk bedrijf, zelfs gedurende een recessie.

Voor de eerste keer is, in overleg met de aankondiging van de 2010 meest ethische bedrijven ter wereld, de Ethisphere , de eerste jaarlijkse Media Responsibility Report gepubliceerd.  Dit verslag vermeldt de onderneming de methodieken, redactionele aanpak en financiele relaties achter de generatie van de jaarlijkse meest ethische bedrijven ter wereld lijst.

The 2010 Ethisphere Media Responsibility Report can be found here . De 2010 Ethisphere Media Responsibility Report kan hier worden gevonden.

Er zijn overigens ook ziekenhuizen opgenomen in de lijst maar dit zijn alleen Amerikaanse Ziekenhuizen.

Healthcarewij Cleveland Clinic Cleveland Clinic

wij Hospital Corporation of America Hospital Corporation of America

wij JM Smith Corporation JM Smith Corporation

wij Johns Hopkins Johns Hopkins

wij Premier Premier

Bron: Ethisphere


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen