Prijs voor initiatieven die mobiliteit bevorderen

Array

Zorg Carrière Prijs voor beste zorgprofessional
De organisatie van de Zorg Carrière Beurs gaat een prijs uitreiken voor de beste zorgprofessional 2010. De Zorg Carrière Prijs is voor personen of initiatieven die carrière maken in de zorg bevorderen. Kandidaten kunnen tot 1 mei worden aangemeld via zorgcarrierebeurs.nl. Een jury onder leiding van Ati Schipaanboord, directeur zorgberoepsvereniging V&VN, beoordeelt de inzendingen.

Het is voor het eerst dat de Zorg Carrière Prijs wordt uitgereikt. De prijs is een initiatief van de organisatie van de Zorg Carrière Beurs, die dit jaar op 21 en 22 mei wordt gehouden in het Okura Hotel Amsterdam. De Zorg Carrière Prijs is een erkenning voor personen of initiatieven die carrière maken in de zorg bevorderen. Kandidaten kunnen tot 1 mei worden aangemeld via de website zorgcarrierebeurs.nl.

“We zien dat mensen jaren bij dezelfde instelling werken”, zegt initiatiefnemer Marijke Horstink. “Veranderen van werkgever wordt gezien als slecht en niet-loyaal, terwijl carrière maken in de zorg heel gezond is. Het thema van de tweede Zorg Carrière Beurs is mobiliteit. Met de Zorg Carrière Prijs willen we goede initiatieven belonen en aandacht vragen voor mobiliteit en ontwikkeling in de zorg.”

Uit de inzendingen selecteert een jury de genomineerden. De jury bestaat uit voorzitter Atie Schipaanboord (directeur Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland), Marja den Otter (hoofdredacteur Ziekenhuiskrant), Klaus Schmitt (werving- en selectiebureau Klaus Schmitt & Partner), Evert de Glint (voorzitter van de Raad van Bestuur van Woon- Zorgcentra Haaglanden) en Loeki Barkmeijer (kinderverpleegkundige HappyNurse). Het publiek kan op zorgcarrierebeurs.nl stemmen op zijn of haar favoriet. De winnaar krijgt de Zorg Carrière-trofee en een stand op de Zorg Carrière Beurs in 2011.

De Zorg Carrière Beurs is de eerste en enige carrièrebeurs voor zorgprofessionals. Met de beurs wil de organisatie de doorstroming in de zorg bevorderen en bijdragen aan meer marktwerking. Ondanks de economische crisis, is de vraag naar goed personeel in de zorg onverminderd groot. De tweede Zorg Carrière Beurs wordt op 21 en 22 mei gehouden in het Hotel Okura in Amsterdam. Het programma van de beurs staat op zorgcarrierebeurs.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen