Nieuw iSOFT contract voor St Jansdal

Het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk heeft de contracten met iSOFT voor drie jaar verlengd. De hernieuwde overeenkomst staat in het teken van innovatie, bestaande uit licenties, consultancy en programmamanagement. De keuze om met iSOFT door te gaan past binnen de ambities van St. Jansdal om de zorglogistiek en medische besluitvorming verder met ICT oplossingen te faciliteren, zodat de patientveiligheid en patienttevredenheid blijvend kunnen groeien.

St Jansdal en iSOFT hebben een goede klant/partnerrelatie. St Jansdal is de pilotsite en kweekvijver voor meerdere innovatieve iSOFT projecten, waaronder de kickoff van het Lorenzo EPD. De functionaliteit van de huidige V2/V5 producten van iSOFT wordt de komende drie jaar overgenomen en verder verrijkt binnen Lorenzo. Over drie jaar zal Lorenzo voor het hele ziekenhuis als EPD zijn ingevoerd. In het nieuwe contract met iSOFT zijn ook vernieuwingen voor de webportalen voor huisartsen en patienten opgenomen. Daarnaast is er een post voor verdere automatisering van de processen rondom medicatieverstrekking, zodat het St Jansdal aan alle eisen rondom medicatieveiligheid blijft voldoen.Koploper EMD
St Jansdal is landelijk koploper op het gebied van het EMD (elektronisch medicatie dossier), en werd als eerste ziekenhuis in Nederland door iSOFT aangesloten op het LSP (Landelijk schakel punt). Ook is St Jansdal koploper op het gebied van webportals voor huisartsen, waarmee huisartsen toegang hebben tot het ziekenhuis-EPD, zodat zij labuitslagen, brieven en röntgenfoto’s van hun patienten kunnen raadplegen. Op dit moment werkt St Jansdal ook aan het verbeteren van de gezamenlijk beschikbare dossiers, zodat deze intensiever gebruikt kunnen worden, en worden er verplegingsondersteunende dossiers aan het EPD toegevoegd.

Patient Hospitality
Een belangrijke factor in de partnerrelatie is dat zowel iSOFT als St Jansdal onder dezelfde filosofie werken: St Jansdals’ motto ‘Je zorgt voor elkaar’ en iSOFT’s motto ‘Embracing People’ liggen dicht naast elkaar, hetgeen een goede voedingsbodem is voor continue patientgerichte innovatie. Er wordt door de medewerkers van beide organisaties ook hard gewerkt aan de groei van Patient Hospitality, waarbij wederzijdse inspanningen leiden tot een zo prettig mogelijk patientverblijf in het St Jansdalziekenhuis.

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen