Laatste fase Flevoziekenhuis opgeleverd

Array

Donderdag 1 april was de laatste fase van de nieuwbouw van het Flevoziekenhuis, fase 3,  opgeleverd. Bouwdirecteur Leo Dijkstra, aannemer Toon de Vlaam en directievoerder Peter Schraverus zetten hun handtekening onder het proces-verbaal van oplevering, waarmee de overdracht aan het ziekenhuis een feit werd. De aannemer moet nog een paar kleine punten rechtzetten, maar meer dan twee weken is daar niet voor nodig. Overigens is de oplevering van het zwembad en het buitenterrein iets uitgesteld, maar de verwachting is dat ook dat nog deze aprilmaand gaat gebeuren.
Vanaf a.s. dinsdag, 6 april, kunnen de huurders in het gebouw terecht om het gebruiksklaar te maken voor de inhuizing, door bijvoorbeeld tilliften te plaatsen, zeepbakjes en handdoekrekjes op te hangen.

Revalidatie Almere
In fase 3 van het ziekenhuis komt, op de begane grond en 1e verdieping, het centrum voor revalidatie. Onder de naam ‘Revalidatie Almere’ werken De Trappenberg, de afdeling fysiotherapie van het Flevoziekenhuis en het verpleeghuis Polderburen (onderdeel van Zorggroep Almere) hierin nauw samen.
Revalidatie Almere biedt alle vormen van herstelzorg aan mensen die een tijdelijke of blijvende beperking hebben opgelopen als gevolg van een ziekte, aandoening of ongeval.

De 2e en 3e verdieping zijn bedoeld voor Flevoburen, een speciale verpleegafdeling van verpleeghuiscentrum Polderburen. Deze afdeling is met name bedoeld voor patienten met een complexe revalidatievraag die uitbehandeld zijn in het ziekenhuis, maar nog niet naar huis kunnen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen