Inschrijving geopend voor Masterclass Kwaliteit en Financiën

Op donderdag 16 september, 15.00 uur start voor de zesde maal de Masterclass Management van Kwaliteit en Financien van Zorg. De eerste doelgroep zijn financiele professionals met een blinde vlek voor het managen van kwaliteit van zorg. De tweede doelgroep bestaat uit ervaren artsen en verpleegkundigen alsmede  managers die voldoende weten van kwaliteit van zorg,  maar met een blinde vlek voor financieel management.

In dertien bijeenkomsten op donderdagmiddagen van 15.00 – 19.00 uur  komen de volgende onderwerpen aan de orde:  Ontwikkelingen zorg, Wetten,  financiering en bekostiging,  Structuren en bedrijfsplannen, Governance, organisatievormen en managementparticipatie,  Zorgafspraken, verzekerde zorg, DBC’s,  ZZP’s, costaccounting, prijsstelling, Prestatie indicatoren en verankering in P&C cyclus, kwaliteitsmanagement, VMS,  Leiding geven aan professionals, clinical leadership, Verandermanagement, Onderhandelen en een Businesscase maken.

De Masterclass eindigt op 14 april 2011 met een sessie waarin deelnemers aan elkaar hun eindopdracht presenteren en vier docenten feedback geven. In die eindopdracht geven zij aan hoe zij een aspect of onderdeel van hun eigen zorgorganisatie willen veranderen.  Op 8 september 2011 vindt een terugkommiddag plaats, waarbij deelnemers aan elkaar vertellen  of het is gelukt met hun eindopdracht.

De Masterclass staat onder leiding van Juliusdocenten dr. Henk van der Steeg,  arts en Reinier Haneveld, arts maatschappij en gezondheid.  Prof.dr. Guus Schrijvers treedt op als docent op in ongeveer de helft van de bijeenkomsten.  Daarnaast treden vele gerenommeerde gastdocenten op.  Heeft u  financiele competenties en wilt u bijscholen op kwaliteit van zorgterrein? Weet u al veel van kwaliteit en wilt u bijscholen op financieel terrein? Surf dan naar www.integratedcare.nl klik door op Nascholingsagenda, lees de brochure en meld u aan.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen