Marjanne Sint Zorgmanager van het Jaar 2010

Array

De prijs voor de beste zorgmanager van het jaar, de Zorgvisie Excellence Trofee, is dit jaar gewonnen door Marjanne Sint, bestuursvoorzitter van de Isala klinieken in Zwolle. Zij volgt bestuursvoorzitter Emile Lohman van UMC St. Radboud op.
De uitslag is donderdag bekendgemaakt door juryvoorzitter Martin van Rijn, bestuursvoorzitter van PGGM, tijdens een congres in Amsterdam. De andere kandidaten voor de prijs waren Piet-Hein Buiting, bestuursvoorzitter van het  Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en Willem de Gooyer, bestuursvoorzitter van Steinmetz/de Compaan, instelling voor mensen met een beperking in de regio Den Haag. “Meer dan ooit wordt van hen gevraagd om kritisch te kijken naar de inzet van financiele middelen. Tegelijk hebben ze een grote passie voor de inhoud van de zorg”, aldus de juryvoorzitter over de drie zorgmanagers.

Sint ontvangt de prijs omdat ze erin is geslaagd de bedrijfsvoering van een grote onderneming weer in control te krijgen zonder steun van de overheid. Het ziekenhuis heeft op eigen kracht de nieuwbouw gefinancierd. “Zij is een manager die met een duidelijke visie op de toekomst werkt aan meer doelmatigheid en aan verbetering van de zorg”, aldus jury-voorzitter Van Rijn.

Talent van het Jaar

De prijs voor de meest talentvolle jonge zorgmanager is gewonnen door Esther Talboom-Kamp, directeur van het Diagnostisch Centrum ‘s-Hertogenbosch (DCH) van Synergos. Zij is verkozen tot Talent van het Jaar. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt door Zorgvisie in samenwerking met detacheerder en wervingsbureau Grow/work. Talboom-Kamp is een talent met praktijkervaring en ze is uitstekend in staat om met haar ervaring als huisarts de managementfunctie te vervullen. De jury roemt haar om haar brede leiderschapskwaliteiten

Mevrouw Sint (1949) studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1974 slaagde zij voor haar doctoraalexamen in de studierichtingen macro-economie, openbare financien en internationaal-economische betrekkingen.
Vanaf 2007 is mevrouw Sint voorzitter van de Raad van Bestuur van de Isala Klinieken Zwolle. Van 2000-2007 was zij secretaris-generaal van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Daarvoor was zij werkzaam als Gemeentesecretaris Amsterdam.

Verder is mevrouw Sint voorzitter van de Raad van Commissarissen van de ROVA in Zwolle en lid van de Raad van Commissarissen BPF Bouwinvest.

Drijfveren
Juryvoorzitter Martin van Rijn prees de andere genomineerden. “Willem de Gooyer is een visiegedreven manager die inhoudelijk zeer bij de zorg betrokken is. Hij heeft als persoonlijke drijfveer om iets te betekenen voor mensen met afstand tot de zorg.”
“Piet Hein Buiting is een oorspronkelijke en inspirerende bestuurder met een managementstijl die uniek is in de gezondheidszorg. Zijn verdienste is dat hij ruimte heeft gegeven aan het DNA van het Canisius Wilhelmina ziekenhuis.”

Eerdere winnaars
Het is de veertiende keer dat de prijs is uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder andere Eelco Damen van Cordaan, Frits Verschoor van de Parnassia Bavo Groep en Claudia Zuiderwijk van de Tergooiziekenhuizen.

Bron: Zorgvisie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen