Première Candy, theatervoorstelling over diabetes

Array

Regisseur, acteur en ambassadeur Barry Atsma:” Een ontroerende en komische theatervoorstelling over de impact van diabetes”
Op zaterdag 10 april om 19.30 uur is de première van Candy. In de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Candy is een voorstelling over diabetes, speciaal voor jongeren.Actrice Izaira Kersten en acteur Floris van Tilburg laten de kijker zien hoe het is om als puber diabetes te hebben. Soms hilarisch. Soms hartverscheurend. Ze nemen u mee in de wereld van Bart en Anne, twee jongeren met diabetes. Niet alleen voor jongeren maar ook voor ouders, vrienden, leerkrachten en iedereen uit de omgeving van jongeren met diabetes. Vanaf april 2010 brengen Izaira Kersten en Floris van Tilburg de theatervoorstelling Candy, onder regie van Barry Atsma. Het is een vervolg op de succesvolle solovoorstelling ‘Suiker’ die Izaira – zij heeft zelf diabetes – eerder maakte.

Izaira Kersten heeft zelf diabetes, ze maakte al eerder een voorstelling over diabetes ‘Suiker’. Ze kreeg daarmee lovende kritieken van publiek en pers. Izaira Kersten: ” Op ‘Suiker’ kreeg ik veel reacties, ook van jongeren. Dat inspireerde me tot het maken van deze voorstelling Candy, waarmee we hopen jongeren een hart onder de riem te steken en ze te bewegen zich open op te stellen over hun diabetes. Maar ook om de omgeving te laten zien wat de impact van diabetes is. In Candy speel ik niet alleen, maar samen met Floris van Tilburg en Barry regisseert. We spelen in een dik uur tijd verschillende korte scènes, waarin we allerlei personages spelen. Ik ben blij dat het Diabetes Fonds opnieuw bereid was deze voorstelling mogelijk te maken.” On tour
Scholen en ziekenhuizen kunnen de voorstelling vanaf april tot eind van het jaar boeken. Bert Kuipers, directeur Diabetes Fonds: ” Izaira Kersten en Barry Atsma zijn al jaren ambassadeur van het Diabetes Fonds. Dit is voor ons een fantastische manier om pubers te bereiken. Dat regel je niet met een folder of een internetsite. Dat moet je ze laten beleven. En dat kunnen Izaira en Floris als geen ander.”

Candy laat jongeren naar zichzelf kijken. De scènes gaan over hun leven. Candy relativeert en laat jongeren lachen om hun eigen situatie. Candy is een voorstelling zonder wijzend vingertje. Het biedt alle betrokkenen de mogelijkheid om via een theatrale vertaalslag te zien hoe het leven met diabetes is. Met zijn vervelende, maar vooral ook met zijn humoristische kanten. Candy helpt mee de beleving en gevoelswereld van pubers met diabetes inzichtelijk te maken.

De voorstelling heeft niet alleen tot doel om jongeren met diabetes een hart onder de riem te steken, maar ook om de impact van diabetes te laten zien aan de omgeving van de jongeren: ouders, familie, artsen, verpleegkundigen en niet in de laatste plaats klasgenoten, vrienden en het directe netwerk van de jongeren. De voorstelling wil daarmee impliciet ook een boodschap meegeven aan jongeren die geen diabetes hebben: het is een nare ziekte, die blijvende gevolgen heeft voor je leven. Je zal het maar hebben!

pdf-icoon Lees het interview met de acteurs en regiseur.

Doe de Nationale Diabetes Erfelijkheidstest

Bron: Diabetes Fonds Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen