Rivas Zorggroep ontvangt HKZ-certificaat voor kwaliteit van zorg

Array

Rivas Zorggroep heeft opnieuw het HKZ-certificaat behaald. Dit certificaat geldt voor de Woon- en Verpleegzorg, Zorg Thuis, Maatschappelijk Werk en Jeugdgezondheidszorg. Het HKZ-certificaat toont aan dat de zorg van Rivas voldoet aan alle kwaliteitseisen én dat Rivas de client centraal stelt. Dit is vastgesteld door een onafhankelijke instelling.
Met het behalen van het HKZ-certificaat wordt onafhankelijk aangetoond dat Rivas goede en betrouwbare zorg levert die wordt verleend door gediplomeerde en deskundige medewerkers. Clienten kunnen er vanuit gaan dat ze veilige zorg krijgen die aan alle eisen voldoet. Bij alle zorg die verleend wordt, worden ze betrokken. ,,De zorg wordt altijd afgestemd met de client en/ of de familie”, zegt Nicolien Jacobs, adviseur kwaliteit bij Rivas. ,,Alle afspraken worden vastgelegd en regelmatig evalueren we de zorg met onze clienten. Zo werken we ook aan continue verbetering van onze zorg. De certificering onderschrijft dat.”
Bij de HKZ-beoordeling is het perspectief van de client het uitgangspunt. ,,Dat is iets wat we binnen Rivas ook erg belangrijk vinden”, vult Jacobs aan. ,,Onze zorg verlenen we volgens de zogenaamde Planetree-principes. Hierin staat de client centraal, behoudt deze zolang mogelijk zelf de regie over de zorg en besteden we aandacht aan zaken zoals kunst en cultuur en smakelijk eten.”
Rivas was voor alle genoemde onderdelen reeds in het bezit van het HKZ-certificaat. Jacobs: ,,Het certificaat is drie jaar geldig. Jaarlijks wordt de kwaliteit gecontroleerd en één keer per drie jaar vindt een uitgebreide controle plaats. Bij Rivas scoorden alle organisatieonderdelen goed en dus mogen we ook de komende drie jaar weer het HKZ-certificaat voeren.”

Bron: Rivas

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen