NU’91 vindt eindbod CAO VVT waarde(n)loos

Array

Waarde(n)loze CAO VVT = onacceptabel! Onder dat motto start NU’91 maandag 12 april om 12.00 uur een actie om de werkgevers duidelijk te maken dat verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in deze sector waarde(n)volle arbeidsvoorwaarden verdienen. Zodat zij zich daarover geen zorgen hoeven te maken en de clienten optimaal kunnen verzorgen.

NU’91 heeft samen met de andere bonden het eindbod van werkgevers ActiZ en BTN voor de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) afgewezen. Werknemers in deze sector zouden er op het gebied van inkomen, scholing en levensfaseregelingen sterk op achteruit gaan als dit bod geaccepteerd zou worden. NU’91 is juist van mening dat er een gezamenlijke verantwoordelijkheid is om tot een goed pakket arbeidsvoorwaarden te komen. Om zo de sector aantrekkelijk te maken voor zittende en nieuwe medewerkers.

Als we niets doen, loopt de huidige CAO VVT door tot maart 2011. Dat is knap waarde(n)loos. NU’91 gaat er samen met haar leden alles aan doen werkgevers in de VVT op andere gedachten te brengen. Verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in de VVT laten zich niet waarde(n)loos behandelen. Zij komen in opstand om werkgevers ervan te overtuigen dat hun ‘aanbod’ echt waarde(n)loos is, aldus Ellie van Soelen CAO-onderhandelaar NU’91.

Maandag 12 april om 12.00 uur lanceert NU’91 een speciale site www.waardenlozecaovvt.nl voor het laatste actienieuws!

NU’91 is de grootste beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. De organisatie behartigt de beroepsinhoudelijke en beroepsvoorwaardelijke belangen van 24.000 gezondheidszorgers.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen