Radiologie in Nederland. Verleden, heden en toekomst van de medische beeldvorming

Array

Radiologie in Nederland. Verleden, heden en toekomst van de medische beeldvorming (Lezing)

Datum donderdag 17 juni 2010 Tijd van 17:30 tot 21:00 Plaats Studiecentrum, Hippocrateszaal, Geert Grooteplein 21

Beschrijving
De medisch-historische club D. de Moulin is een initiatief van de afdeling Geschiedenis van de Faculteit der Letteren en de sectie Ethiek, Filosofie en Geschiedenis van de Geneeskunde. Er worden minimaal 3 bijeenkomsten per jaar georganiseerd. In de bijeenkomsten exploreren twee of drie historisch georienteerde sprekers een medisch-historisch thema, gevolgd door één spreker die de link met de hedendaagse praktijk legt.

Programma donderdag 17 juni

  • Prof.dr. Gerd Rosenbusch (oud-hoogleraar Radiologie Radboud Universiteit): Rondom Röntgens ontdekking
  • Drs. Kees Simon (voorheen radioloog Jeroen Bosch Ziekenhuis): Eerste verkenningen in de wetenschappelijke ontwikkeling van de radiologie in Nederland
  • Dr. Kees Vellenga (radioloog te Almelo): Het voetspoor van Rontgen door Europa; de stappen na 1950 door de wereld
  • Prof.dr. Jelle Barentsz  (hoogleraar Radiologie UMC): Huidige en toekomstige beeldvormende technieken, toegespitst op prostaatkanker

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen