IGZ treft maatregelen tegen zorgaanbieder HWW Zorg Den Haag

De inspectie wil dat het bestuur van HWW Zorg in Den Haag op korte termijn maatregelen neemt om de risico’s op de zorg te beperken. Het gaat om de locaties Zorghuis Willem Drees, verpleeghuis Houtwijk en woonzorgcentrum Op de Laan.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft rapporten gepubliceerd over haar inspectiebezoeken aan de drie locaties van zorgaanbieder HWW Zorg. Deze locaties waren tot begin 2009 onderdeel van het Meavita-concern. Na het faillissement van Meavita zijn ze onderdeel geworden van de nieuwe stichting HWW Zorg.

De rapporten geven aan dat er bij de drie bezochte locaties ‘randvoorwaarden, praktijken of processen zijn die risicovol zijn voor de veiligheid, effectiviteit of de clientgerichtheid van de zorg’. De conclusie in alle rapporten is dat het bestuur van HWW Zorg op korte termijn maatregelen moet nemen om de risico’s te beperken. De Raad van Bestuur van HWW Zorg moest hiervoor binnen vier weken na uitkomen van de rapportages een plan van aanpak maken. Dit plan is inmiddels opgesteld en door de IGZ geaccordeerd.

Er zal een maandelijkse voortgangsrapportage aan de IGZ moeten worden uitgebracht. Gedurende de uitvoering van het plan van aanpak zal de IGZ aangekondigde en onaangekondigde bezoeken afleggen. Wanneer er binnen drie maanden geen forse vooruitgang zichtbaar is, dan zal de IGZ verdere noodzakelijke stappen nemen.

Over de maatregelen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft genomen bij drie Haagse vergleeghuizen zijn zowel kamervragen als vragen door journalisten gesteld. In een brief van de Minister aan de Tweede Kamer licht hij het handelen van de IGZ toe.

Meer informatie

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen