Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik wil dokteronline.com uit de lucht

Array

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) wil dat de website dokteronline.com uit de lucht wordt gehaald. Niet alleen ontvangen nog steeds duizenden mensen per jaar receptgeneesmiddelen via deze site zonder dat een arts de betreffende patient/besteller ooit heeft gezien, de site overtreedt ook stelselmatig de reclameregels voor geneesmiddelen. Inmiddels heeft minister Klink, mede naar aanleiding van Kamervragen, de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) opdracht gegeven actie tegen de website te ondernemen. Het IVM wil nu dat de site volledig geblokkeerd wordt.

Een verzoek van het IVM om de zonder toestemming geplaatste link op de site naar het Meldpunt Medicijnen te verwijderen – een dochtersite van het IVM waar patienten hun ervaringen met geneesmiddelen kwijt kunnen – kon rekenen op een fikse uitbrander van de uitbaters van dokteronline. Het verzoek kwam voort uit het feit dat het IVM niet geassocieerd wil worden met een website die de regels fors overschrijdt. Dokteronline reageerde: ‘Uit uw verzoek kunnen wij dus niets anders afleiden dat uw instituut niets meer is dan een farce of dat u zich laat initimideren uit het schandalige artikel van de Volkskrant, en die niet op waarheid berust is’…. en ‘Daarnaast vinden wij het heel typisch dat elke poging van onze website om verantwoorde zorg te stimuleren structureel vernietigd wordt, nu ook weer door uw instituut. Wij zullen uw verzoek dan ook meenemen in de volgende interviews, als bewijs hiervoor.’

Het IVM heeft hierop besloten niet te wachten op ongevraagde publiciteit, maar besloten nu ook openlijk te pleiten voor het uit de lucht halen van deze medicijnencowboys.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen