Ex-Icare topman hoort zes jaar eisen

Array

Voor de rechtbank in Assen is zes jaar celstraf geeist tegen de vroegere directeur van thuiszorg-organisatie Icare. Hij wordt gezien als hoofdverdachte in een omvangrijke verduisteringszaak. Een medeverdachte hoorde dertig maanden eisen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft oud-directeur Bart V. zijn bedrijf voor miljoenen opgelicht. Zo zou hij dertig overtollige kantoorpanden hebben verkocht aan een kennis. Veel van die panden werden dezelfde dag nog met dertig procent winst doorverkocht. Een deel van dat geld ging naar een geheime rekening van de topman.

Justitie begint een procedure om het geld dat met de fraude is verdiend terug te vorderen.  Behalve voor verduistering staat de oud-directeur ook terecht voor witwassen en belastingfraude. Miljoenen gemeenschapsgeld is mogelijk verdwenen als gevolg van de fraude bij thuiszorgorganisatie Icare. Op de eerste dag van de rechtszitting staat onder andere hoofdverdachte Bart V. uit Zuidhorn voor de rechter.

Ex-Icare-directeur Bart V. (61) uit Zuidhorn zegt slachtoffer te zijn van alle onterechte aantijgingen op zijn adres. De man wordt ervan beschuldigd miljoenen te hebben verduisterd in de zorgsector. Hem wordt verduistering, witwassen van geld en belastingfraude ten laste gelegd. De omvangrijke rechtszaak startte dinsdagochtend met V. en de 52-jarige medeverdachte Jan. B. uit het Spaanse St. Aniol. Woensdag stonden de 57-jarige Elizabeth F. uit Amsterdam en Johan H. (68) terecht. F. meende op haar beurt dat zij onder druk van V. mee heeft gewerkt aan de genoemde onroerend goed transacties. V. ontkende donderdagochtend het verhaal van F. V. werd tijdens de zitting overmand door zijn emoties terwijl hij meldde dat hij zich slachtoffer voelde in deze hele situatie. V. zei nimmer frauduleuze handelingen te hebben gepleegd. Door de negatieve publiciteit zijn hij, zijn echtgenoot en kinderen geschaad. ,,Ik zit vanaf maart 2008 in een virtuele gevangenschap. Er werd zelfs op onze brievenbus geschoten, waar we geen aangifte van durfden te doen. We zijn van te voren afgestraft”.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen