Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat stap verder in begeleiden zwangeren

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil de zwangere vrouw meer houvast en zekerheid bieden tijdens de zwangerschap. Daarom voert het ziekenhuis rondom het thema veiligheid, zwangerschap en geboorte een aantal veranderingen door. Het boekje ‘Mijn geboorteplan’ is daar één van.

Elke zwangere ontvangt tijdens haar eerste afspraak in het ziekenhuis het boekje ‘Mijn geboorteplan’. Daarmee vraagt het ziekenhuis de zwangere en haar partner om al in een vroeg stadium na te denken over de wensen rondom de bevalling. Denk aan de manier van pijnbestrijding, hoe de partner erbij betrokken wilt zijn of hoe de vrouw de eerste voeding wilt geven.

Zwangeren met vragen over hun zwangerschap en onder behandeling bij een gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen dagelijks bellen met het verpleegkundig telefonisch spreekuur. Een gespecialiseerd verpleegkundige is van maandag tot en met vrijdag tussen 13:30 uur en 14:30 uur bereikbaar op telefoonnummer (073) 699 34 68 of (073) 699 32 14.
Minister Klink heeft onlangs rondom het thema veiligheid, zwangerschap en geboorte gepleit voor onder meer een 24-uurs beschikbaarheid van een gynaecoloog in het ziekenhuis en het ontwikkelen van een geboorteplan. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis voldoet al aan beide punten.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen