Nationale Sportweek geopend in Arnhem

Array

Vandaag werd in Arnhem de zevende editie van de Nationale Sportweek geopend door Erica Terpstra, Marco Borsato en enkele andere sportambassadeurs, o.a.  Frits Wester,  Jochem van Gelder, Pieter van den Hoogenband en Hein Vergeer. Op het plein voor het provinciehuis waren vele sporters aanwezig, die diverse sporten onder de aandacht van het talrijke publiek brachten en met name de vele kinderen trachtten te interesseren. In het gehele land organiseren 90 gemeenten eveneens een sportweek. De Lotto stelde een bedrag beschikbaar voor de sport van € 51.600.000. Sef Thissen zong een door Han Koreneef geschreven Nationaal Sport Volkslied, Mijn hart is oranje.

Erica Terpstra  hield tevoren een gloedvol betoog voor genodigden in het provinciehuis. Ze benadrukte het belang van sport  en bewegen voor de gezondheid en riep alle burgemeesters op om een sportweek te gaan organiseren in hun gemeente.  Zij treedt over enkele weken af als voorzitter van het NOC/NSF. Marco Borsato vertelde in  een interview dat hij veel sport, hij loopt enkele keren per week hard en fietst en is vaak in de sportschool te vinden..

De loco-burgemeester van Arnhem,  tevens wethouder van sport, Willem Hoeffnagel verving burgemeester Krikke, die gestrand is in Griekenland, omdat er niet gevlogen wordt door de gevolgen van de vulkaanuitbarsting op IJsland. Hij sport niet, zo zei hij, maar beweegt veel! Een geslaagde dag en hopelijk voor velen een aanleiding om te gaan sporten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen