Informatie voor gemeenten over tienermoeders op één website

www.infoportaaltienermoeders.nl: Een overzichtelijk informatieportaal met informatie over preventie en hulpverlening aan tienerouders en hun kinderen voor beleidsmakers van gemeenten. Zij vinden hier onder meer cijfers, methodieken en praktijkvoorbeelden van collega-gemeenten die zij kunnen gebruiken voor het opzetten van een lokaal integraal aanbod voor tienerouders en hun kinderen. De Fiom heeft, met behulp van subsidie van het ministerie van VWS, deze interactieve site ontwikkeld.

Jaarlijks worden ruim 2500 meisjes onder de 20 jaar moeder. Deze meisjes krijgen opeens  een dubbele taak. Als puber/adolescent staan ze voor de volwassen taak een kind te verzorgen en op te voeden. Een deel van hen kan zich redden met hulp van de directe omgeving. Echter de meeste tienermoeders en -vaders komen uit ‘multi-problem’ situaties en hebben extra begeleiding nodig. Dit vraagt om een samenhangend aanbod van de betrokken instellingen. De gemeente heeft hierbij de regiefunctie.

De Fiom is landelijk specialist op het gebied van integrale hulpverlening aan tienerouders en hun kinderen. De Fiom stelt via www.infoportaaltienermoeders.nl de opgebouwde expertise beschikbaar aan gemeenten en andere geïnteresseerden. De tienermoeders kunnen terecht op de website www.tienermoeders.nl, waar ze ervaringen kunnen uitwisselen met andere tienermoeders en kunnen chatten met een deskundige.

Bron:infoportaaltienermoeders.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen