KNMG: Huisartsen en Specialisten Ouderengeneeskunde doen het samen

Array

De ouderenzorg wordt enerzijds complexer en anderzijds speelt hij zich meer aan huis af, waardoor de rol als huisarts hierin steeds belangrijker zal worden. Huisartsen worden steeds vaker in hun werk geconfronteerd met complexe multimorbiditeit en polyfarmarcie. Daarnaast houden steeds meer organisaties en mensen zich bezig met ouderenzorg. Eén hiervan is de specialist ouderengeneeskunde. Binnen de verzorgingshuizen komen de huisartsen ermee in aanraking binnen de aanvullende zorg (bv huiskamerprojecten). De expertise van de specialist ouderengeneeskunde, ingezet in overleg binnen de verzorgingshuizen en op consultatieve basis daarbinnen en er buiten, maakt het voor huisartsen mogelijk samen een centrale plaats in de zorg voor de ouderen te verkrijgen en met name te behouden. Om deze samenwerking vorm te geven, hebben enkele specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen besloten een paar avonden te organiseren, waarbij naast nascholing ook het doel is elkaar beter te leren kennen. Daarnaast is het de bedoeling enkele intervisiegroepen op te starten, waarin wederzijds casuïstiek uitgewisseld kan worden. Hopelijk zal er ruime belangstelling zijn voor deze stap naar verdere samenwerking in de ouderenzorg.

startdatum 28 april 2010
einddatum 28 april 2010
tijd 17.30 – 21.15 uur
locatie Verpleeghuis De Hazelaar
onderwerp Huisartsen en Specialisten Ouderengeneeskunde doen het samen accreditatie status Accreditatie toegekend
accreditatie punten 3
accreditatie organisatie huisartsen en specialisten ouderengeeskunde

Programma:

17.30 uur:
Ontvangst met soep en broodjes

18.00 uur:
Inleiding

18.10 uur:
Polyfarmacie, Ralf Vingerhoets, geriater, en Hetty Vermeulen, apotheker

19.10 uur:
Discussie

19.30 uur:
Intervisiegroepen huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en apothekers, Joep Hermans, huisarts( volgt kaderopleiding NHG ouderengeneeskunde)

20.00 uur:
Pauze

20.15 uur:
Zorg Zwaarte Paketten (ZZP): van belang voor de huisarts, Frans Van Gurp, zorgadviseur

21.00 uur:
Discussie

21.15 uur:
Afsluiting met een borrel

Ter plaats mogelijkheid om zich in te schrijven voor intervisie groep

Accreditatie:
Accreditering 3 uur voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde

Locatie:
Plaza van de Hazelaar
Dr. Eygenraamstraat 3
5042 SE Tilburg

Aanmelden:
In verband met catering graag aanmelden via [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen