Naamswijziging: naar een landelijke Triagestandaard voor de acute zorg

Array
Voortaan heet NTS de ‘Nederlandse Triage Standaard’ (in ontwikkeling). Met de naamswijziging van ‘Systeem’ naar ‘Standaard’ wordt benadrukt dat er sprake is van een op de medische inhoud gerichte triagestandaard voor de acute zorg in Nederland. Dit is onlangs in een nieuwsbrief bekend gemaakt.
Met deze wijziging wordt het onderscheid is tussen methodiek (inhoud) en systeem (software) aangegeven. De NTS organisatie richt zich primair op de inhoudelijke, medische ontwikkeling en het onderhoud van de triagestandaard. Middels een keurmerkprocedure worden marktpartijen in staat gesteld om systemen (softwareapplicaties) voor de NTS te leveren. Naar verwachting zullen er binnenkort verschillende softwareapplicaties zijn, ieder met dezelfde inhoud (content).
Op 27 april 2010 wordt er weer een gebruikersbijeenkomst voor NTS-triagisten gehouden. Tijdens de bijeenkomst worden opmerkingen en ideeen uitgewisseld over urgenties, ingangsklachten, triagecriteria, vervolgfuncties, adviezen en eventuele verschillen tussen telefonische en fysieke triage. De uitkomsten worden verwerkt in de volgende versie van de NTS (versie 4, zomer 2010).

In aansluiting op de naamwijziging is ook de website www.de-nts.nl vernieuwd.Hier vindt u alle informatie over de stand van zaken van het project, deelnemende organisaties in de pilotfase, de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs rondom NTS. De website kent een openbaar gedeelte en een besloten deel voor onder andere deelnemers in de pilots. Voor het besloten deel kunt u inloggegevens aanvragen via www.de-nts.nl.

Bron: NTS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen