Novo Nordisk in top 5 van het Great Place to Work Institute

Array

Novo Nordisk is vijfde geworden bij de verkiezing van de Beste Werkgevers van Nederland 2010. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Great Place to Work Institute. Novo Nordisk behoort tot de top 5 in de categorie Large & Multinational Companies. Het farmaceutische bedrijf, vorig jaar nog nummer 8, scoort met name goed op de ontwikkelingsmogelijkheden die medewerkers krijgen en op het onderdeel ´trots op de werkgever´.

Het Great Place to Work Institute (www.greatplacetowork.nl) doet in 40 landen over de hele wereld onderzoek naar goed werkgeverschap. Onderzocht wordt de mate van vertrouwen onder werknemers en de kwaliteit van werkrelaties, werknemers onderling en van de werknemers en het management. In Nederland zijn er drie categorieen: Small & Young Enterprises, Medium Sized Enterprises en Large & Multinational Companies.

Trots op Novo Nordisk
Novo Nordisk heeft zijn hoge positie in het onderzoek onder meer te danken aan de waardering van de medewerkers voor de ontwikkelingsmogelijkheden (zoals training) die geboden worden om zichzelf verder beroepsmatig te ontwikkelen. Verder zijn medewerkers trots op Novo Nordisk als werkgever. Ze vertellen graag aan anderen waar ze werken en voelen zich goed door de bijdrage die Novo Nordisk aan de gemeenschap levert. Medewerkers blijken zich bijzonder op hun gemak te voelen bij het bedrijf.

Extra waardevolle kwalificatie
Erik Lommerde, algemeen directeur van Novo Nordisk B.V., is trots op de hoge score van Novo Nordisk: ‘We waren vorig jaar al erg blij met onze achtste plaats, maar vijfde is natuurlijk nog beter. Het is geen waardering van buitenaf, maar van onze eigen medewerkers. Dat maakt de kwalificatie extra waardevol.’ Lommerde denkt dat de hoge waardering het positieve resultaat is van een tweetal aspecten: ‘Als eerste is goed werkgeverschap in onze organisatie verankerd. We zijn ons zeer bewust van onze verantwoordelijkheid naar werknemers toe en bieden hen dan ook alle ruimte en ondersteuning om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn we als farmaceutisch bedrijf zeer begaan met de mensen voor wie we werken; de mensen met diabetes, groeistoornissen en hemofilie wereldwijd. Dat we dit jaar nog beter scoren heeft waarschijnlijk ook veel te maken met de recente introductie van een geneesmiddel voor de behandeling van diabetes type 2 in Nederland. Dit middel is binnen Novo Nordisk ontwikkeld en we zijn er met z´n allen erg intensief mee bezig geweest. Het betrof een belangrijke prestatie van Novo Nordisk waar alle medewerkers trots op zijn.‘

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen