Opvallend veel farmaceuten in lijst Beste Werkgevers van Nederland 2010

Array

Jaarlijks vindt in meer dan 40 landen een inventarisatie plaats van praktijkvoorbeelden van Goed Werkgeverschap. Op basis van een intensief proces van onderzoek, analyse en evaluatie worden lijsten samengesteld van de Beste Werkgevers in de betreffende landen. Ook wordt er jaarlijks een Europese Lijst samengesteld. Dit is het grootste onderzoek naar de werkomgeving, wereldwijd. Mediapartner Management Team heeft de Nederlandse lijst gepubliceerd op 9 april 2010. Het Great Place to Work Institute (www.greatplacetowork.nl) doet in 40 landen over de hele wereld onderzoek naar goed werkgeverschap. Onderzocht wordt de mate van vertrouwen onder werknemers en de kwaliteit van werkrelaties, werknemers onderling en van de werknemers en het management. In Nederland zijn er drie categorieen: Small & Young Enterprises, Medium Sized Enterprises en Large & MultinationalOpvallend veel farmaceutische bedrijven staat in de lijst van het Great Place to Work Institute. De farmaceuten en medische bedrijven die in de lijst staan zijn: op 3 Biogen Idec International, op 4 Lilly, op 5 Novo Nordisk, op 13 Abbott en op 20 Medtronic. En ook in de lijst van Small & Young Enterprises vinden we een farmaceut terug: Grünenthal.

Alle onderstaande winnaars zijn nu een erkend Great Place to Work® 2010. De lijst van Large & Multinaltional Companies (L&MNC) bestaat uit organisaties met meer dan 250 medewerkers of onderdeel uitmakend van een internationaal concern. De lijst van Medium Sized Enterprises (MSE) bestaat uit organisaties met 50 tot 250 medewerkers. De organisaties in de lijst Small & Young Entreprises (SYE) hebben tussen de 20 en 50 medewerkers.

Website van onze partner(s): Management Team
Website van onze mediapartner: Speciale bijlage MT over de Beste Werkgevers 2010

L&MNC
1 Microsoft
2 SAS
3 Biogen Idec International
4 Lilly
5 Novo Nordisk
6 CSU Total Care
7 Devoteam
8 Boer & Croon
9 Huxley Associates
10 NetApp
11 Mars
12 McDonald’s
13 Abbott
14 Cito Benelux
15 Quintiles
16 Nationale Goede Doelen Loterijen
17 Fedex Express
18 Cisco
19 WonenBreburg
20 Medtronic
21 Robert Half International
22 Festo

MSE
1 &samhoud
2 ORMIT
3 House of Performance
4 Q-Consult
5 IPROFS
6 e-office
7 Van Harte & Lingsma
8 HintTech
9 VLC
10 Meijers
11 RSG Enkhuijzen

SYE
1 Procore
2 VMC
3 motion10
4 Grünenthal
5 Cohesion

Bron: Great Place to Work Institute

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen