‘China aan de Noordzee’

Array

Op het Reizigers Advies en Vaccinatie Centrum (RAVC) van de GGD in Den Haag vond gisteren de eerste vaccinatieronde plaats in het kader van de campagne ‘China aan de Noordzee’. Voor deze vaccinatieronde hebben 200 Chinezen zich opgegeven. Bij hen was gedurende één van de eerder gehouden testrondes duidelijk geworden dat zij nog nooit in aanraking zijn geweest met het Hepatitis B virus. Een serie van drie prikken beschermt hen in de toekomst tegen het virus.

1000ste Chinese inwoner getest op hepatitis B
De campagne China aan de Noordzee is een groot succes. In totaal zijn al meer dan 1000 Haagse inwoners van Chinese komaf onderzocht op de aanwezigheid van Hepatitis B. Bij aanvang van de campagne was de doelstelling 500 mensen te testen, maar dit aantal is bijgesteld naar 1250. De 1000ste persoon werd zondag 18 april geprikt tijdens een screeningactie bij de christelijke kerkgemeenschap ‘Geloof Hoop en Liefde’ in Den Haag.

Laatste testdag op 22 mei
China aan de Noordzee is een vervolg op de pilotcampagne ‘China aan de Maas’ die vorig jaar in Rotterdam plaatsvond. De campagne richt zich uitsluitend op Chinezen omdat onder deze bevolkingsgroep het percentage Hepatitis B-dragers hoog is. Naar verwachting is zes procent van de Haagse Chinezen drager. Gemiddeld ligt dit percentage in Nederland op 0,3 procent. Het virus kan bij de dragers op de lange termijn levercirrose of leverkanker veroorzaken. De laatste dag dat Chinese inwoners van de regio Haaglanden zich kunnen laten testen op de aanwezigheid van het virus is op zaterdag 22 mei tussen 13.00-17.00 uur in het Atrium van het stadhuis.

Informatie
Meer informatie over hepatitis B, de campagne en de campagnekalender is te vinden op: www.zegneetegenhepatitisB.nl

Meer informatie over de GGD Den Haag, Medisch Centrum Haaglanden, Nationaal Hepatitis Centrum (NHC), Stichting de Chinese Brug en Unit Intercultural, zie de websites:

http://denhaag.nl/home/bewoners/zorg-en-welzijn.htm;

www.mchaaglanden.nl;

www.hepatitis.nl;

www.chinesebrug.nl/;

www.interculturaldh.nl/

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen