Volgend jaar nieuw onderzoek alcoholgebruik jongeren

Array

GGD IJsselland ondersteunt campagneweek
GGD IJsselland ondersteunt van harte de campagneweek van het project Minder Drank Meer Scoren (MDMS). Deze vindt plaats van 23 tot en met 29 april. Naast de zogenaamde Preventieve Gezondheidsonderzoeken (PGO’s), die GGD IJsselland uitvoert op alle scholen in de regio, doet de GGD ook aan onderzoek.

Volgend jaar vindt er een nieuwe jongerenmonitor plaats, waarin de jeugd opnieuw gevraagd wordt naar onder andere het gebruik van alcohol.

Uit het onderzoek van de GGD naar de leefstijl van jongeren kwam eerder naar voren dat in IJsselland al op jonge leeftijd vaak en veel alcohol gedronken wordt en dat ouders dat relatief vrij gemakkelijk toestaan. In 2007, toen de start van het project MDMS was en de GGD een gezondheidsmonitor hield, bleek dat 65 procent van de jongeren tussen de 12 en 23 jaar wel eens alcohol nuttigt. De trend lijkt de laatste jaren de goede kant op te gaan, jongeren lijken wat minder vaak te drinken.
Daarnaast zijn ouders dan ook minder tolerant geworden naar hun kinderen toe als het gaat om alcoholgebruik. Maar er is nog steeds een groot aantal jongeren dat te veel en te vaak alcohol drinkt.

Kijk hier voor het hele bericht.

Bron: zwartewaterkrant.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen