Af en toe een joint leidt tot verslaving

0
190

Tieners die af en toe cannabis gebruiken blijken tegen de tijd dat zij 25 jaar zijn vaker harddrugs te gebruiken. Ook hebben zij vaker psychosociale problemen. Dit blijkt uit een studie van Louisa Degenhardt en collega’s van het National Drug and Alcohol Research Centre van de Universiteit van New South Wales (Australie). De onderzoekers, die hun studie publiceerden in The British Journal of Psychiatry (2010;196:290-5), volgden gedurende 10 jaar een willekeurige selectie van 1943 middelbare scholieren van 13-14 jaar.

Een derde van de scholieren (34%) gaf aan regelmatig cannabis te gebruiken. 331 jongeren deden dit af en toe en 190 gebruikten wekelijks. Op de leeftijd van 20 jaar gaf 60% aan cannabis te gebruiken waarvan 702 af en toe en 208 wekelijks. Van de 24-jarigen gebruikte 33%: 380 af en toe, 190 wekelijks. Wekelijks gebruik van cannabis ging samen met een lage opleiding van de ouders en de keuze voor een grote scholengemeenschap. Depressieve en angstsymptomen, alcoholgebruik en het roken …

Lees volledig artikel in het NtvG

Vorig artikelNieuwe informatie over Myozyme, Cerezyme en Fabrazyme
Volgend artikelKosten mogen geen drempel zijn voor anticonceptiekeuze
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.