Mammapoli LUMC begeleidt patiënten in hun herstel

0
364

Deze maand is een groep patienten van de mammapoli in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met veel enthousiasme van start gegaan met een cursus Nordic Walking. Het is gebleken dat het op deze manier bewegen na een behandeling tegen borstkanker, kan leiden tot vermindering van arm- en schouderklachten.

De cursus, die dit jaar voor de tweede keer wordt gegeven, wordt begeleid door een daartoe opgeleide instructrice, Joke van der Heijden, van Action4vitality uit Noordwijkerhout. De cursus bestaat uit tien groepslessen. De patienten die in het LUMC zijn behandeld voor borstkanker, zijn geopereerd of bestraald aan de klieren in de oksel. De tien vrouwen zijn met veel enthousiasme van start gegaan.

Beauty-avond
Voor patienten die vanwege borstkanker worden behandeld met aanvullende chemotherapie, is een beauty-avond georganiseerd. Deze avond is tot stand gekomen met behulp van parfumerie MOOI, die hier kosteloos aan heeft meegewerkt. ‘De medewerkers van MOOI hebben er een geweldige avond van gemaakt. De dames zijn enorm verwend en gingen allemaal prachtig de deur uit met ook nog een cadeautje. Zeker voor herhaling vatbaar!,’ zeggen Gemma Ranke en Elly Krol-Warmerdam, beiden verpleegkundig specialist van de mammapoli.

Bron: LUMC

Vorig artikelTactus opent nieuwe locatie
Volgend artikelSucces voor consumenten in de zorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.