Leijten: ‘Verkoop oude Meavita onderdelen absurd’

Array

SP Tweede Kamerlid Renske Leijten is woedend over de oude Meavita onderdelen HWW-zorg in Den Haag en Thuiszorg Groningen in Groningen die zichzelf te koop hebben gezet. “Spelende bestuurders brachten deze stichtingen tot een faillissement. De Nederlandse overheid moest er 37 miljoen in investeren om de zorg voor de mensen op peil te houden. Dat is publiek geld. Ik wil dat minister Klink deze verkoop voorkomt.”

Afgelopen vrijdag en zaterdag stonden er in landelijke dagbladen advertenties waarin HWW-zorg en Thuiszorg Groningen zich zelf te koop aanboden. Leijten: “Alsof de mensen die zorg krijgen van deze zorginstellingen en het personeel nog niet genoeg voor de kiezen hebben gehad. Ze worden nu als handelswaar op ‘de markt’ gezet. Terwijl het personeel met man en macht heeft geprobeerd iets te maken uit de faillissement van Meavita, vallen ze nu ten prooi aan de hoogste bieder.”

Het personeel in Groningen is erg boos en dat begrijpt Leijten erg goed. “Zij krijgen nu voor de derde keer onzekerheid voor de kiezen. Eerst na het faillissement, toen met alle reorganisaties en nu dit.” Leijten maakt zich ook zorgen over de situatie in Den Haag: “Anderhalve week geleden hebben we nog een fel debat gehad met de minister omdat de zorg onder de maat is in Den Haag. De inspectie gaf aan dat alle seinen daar op rood staan en dat mensen acuut gevaar lopen in hun gezondheid en hun veiligheid. Een verkoop zorgt enkel voor meer onzekerheid, niet voor kwaliteit.”

Leijten heeft Kamervragen gesteld aan de minister en wil na het reces een debat met de minister.

Bron: SP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen