Vanavond in Tros Radar: Dr. Frank vs “De dunne vegetarier”

Array
De dunne vegetariërHet boek van dr. Frank is dé afvalhype van 2010, zo meldt Tros Radar. Tros Radar zegt de bestseller onder de loep te hebben genomen en te komen tot opmerkelijke conclusies. Dr. Frank reageert live in de studio. Opmerkelijk want Hertsenberg heeft zelf ook een dieetboek met een website, net als Dr. Frank van Berkum.  En Antoinette Hertsenberg  is televisiemaker en geen arts zoals Dr. van Berkum. Samen met haar man Niko Koffeman initiatiefnemer van het online platform www.devegetarier.nl en co-auteur van het boek Vegeterranean, is geen kassucces zoals dat van Dr. Frank. Opmerkelijk is ook dat het dieet van Hertsenberg ,net als van Dr. Frank, eenzijdig is ,maar, helaas voor haar, geen financieel succes. Al snel bleek haar boek veel minder succesvol dan het boek van de gerenommeerde internist. Had  Hertsenberg, na Sonja Bakker, liever zelf een dieetgoeroe willen  worden? Antwoord op deze vragen en meer na de uitzending van Tros Radar 20.30 uur, Nederland 1

Zou Antoinette Hertsenbergs jaloers zijn op Dr. Frank? En in hoeverre heeft zij wel een wetenschappelijke basis voor de overwegingen over gezondheid, kinderen die vegetarisch eten. En in hoeverre zijn er nadelen aan het eten van het niet eten van vlees en haar vleesvervangers? Net als het boek van Van Berkum heeft het boek van Hertsenberg een boodschappenlijstje met producten voor de voorraadkast.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen