Werkt u bij een Gemeente? Kom op 8 juni naar Utrecht

Array

Beleidsmedewerkers van gemeenten hebben grosso modo met vijf gezondheidsproblemen te maken binnen hun gemeente:
1. Infectieziekten zoals de Mexicaanse griep en de Q-koorts
2. Opvoed- en opgroeiproblemen van kinderen en jongeren en de centra voor jeugd en gezin als antwoord daarop
3. Preventief gezondheidsonderzoek onder ouderen en chronische zieken
4.Gezondheidsbevordering zoals tegengaan van overgewicht en
5. Het deelnemen aan maatschappelijke activiteiten door kwetsbare ouderen en chronisch zieken en hun ondersteuning daarbij via de WMO.

Rond deze vijf thema’s organiseren de GGD Midden Nederland en het Julius Centrum voor de vierde maal een scholingsdag voor gemeentelijke beleidsmedewerkers en anderen met belangstelling voor lokaal gezondheidsbeleid. Die vindt dit jaar plaats op 8 juni. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 25 personen. Zowel beginnende als gevorderde beleidsmedewerkers zijn welkom. In de opzet van de dag houden wij daar rekening mee. De scholingsdag bestaat uit vijf sessies: één per gezondheidsprobleem.

Elke sessie heeft dezelfde opbouw:
1. De docent vraagt de deelnemers: zitten jullie met brandende kwesties?
2. In een korte inleiding gaan docenten in op deze vragen en geven zij aan wat deelnemers volgens hun zouden moeten weten over het probleem
3. Daarna volgt ervaringsuitwisseling en discussie
4. Aan het eind van elke sessie schetst ondergetekende de lange termijn. Als docenten treden leidinggevende medewerkers op van de GGD Midden Nederland en het Julius Centrum. Ondergetekende treedt op als dagvoorzitter. Wilt u zich in één dag bijscholen over de vijf belangrijkste thema’s van gemeentelijk gezondheidsbeleid? Klik dan hier, lees de informatieve uitnodigingsbrief en meld u aan.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen