Certificaat `Baby Friendly Hospital’ IJsselland weer 3 jaar verlengd

Array

Op 21 april heeft het IJsselland Ziekenhuis voor de derde keer op rij het certificaat `Baby Friendly Hospital’ voor 3 jaar behaald. Met het certificaat laat het ziekenhuis zien dat het zich houdt aan de 10 vuistregels die de World Health Organisation (WHO) en Unicef hebben opgesteld. In april heeft de Stichting Zorg voor Borstvoeding opnieuw een onderzoek (audit) in het ziekenhuis uitgevoerd en het certificaat verlengd tot 2013.

Het IJsselland is erg blij met de verlenging van het certificaat. Elke dag zetten de medewerkers van de verlos-, kraam- en kinderafdeling zich met veel plezier in voor kwalitatieve zorg rondom borstvoeding.

In april 2004 heeft het IJsselland Ziekenhuis het certificaat ontvangen en in 2007 is het verlengd. In april 2010 is het ziekenhuis bezocht door twee beoordelaars van de Stichting Zorg voor Borstvoeding. Deze beoordelaars hebben moeders op de kraam- en kinderafdeling geïnterviewd. Daarnaast hebben zij verpleegkundigen, het afdelingshoofd, de teamleiders, lactatiekundigen, een kraamverzorgende, kinderartsen, een verloskundige en een gynaecoloog geïnterviewd. Het borstvoedingsbeleid is doorgenomen en het scholingsbeleid voor medewerkers is besproken.

Recente ontwikkelingen

Borstvoeding heeft prioriteit op de kraam- en kinderafdeling van het IJsselland. Recent is extra aandacht gegeven aan het huid op huid contact direct na de geboorte. Deze eerste kennismaking is heel belangrijk voor zowel moeder als kind. Daarnaast is de voorlichting aan aanstaande ouders uitgebreid.

Naar aanleiding van de bevindingen van de Stichting Zorg voor Borstvoeding gaat het ziekenhuis nu extra aandacht geven aan het 10 stappenplan voor premature kinderen. Dit plan is gebaseerd op de ontwikkeling van het te vroeg geboren kind en beschrijft de verschillende stappen naar volledige borstvoeding.

Internationaal symposium borstvoeding in Isala Theater

Ook educatie en transmurale samenwerking rondom borstvoeding vindt het ziekenhuis belangrijk.

Op donderdag 29 april organiseert het IJsselland Ziekenhuis voor zorgverleners een internationaal symposium over borstvoeding in het Isala Theater te Capelle aan den IJssel. Kort na de start van de inschrijving waren de 160 plaatsen al bezet. Sprekers zijn dan ook J. Newman MD, kinderarts uit Canada en voorheen o.a. adviseur van Unicef in Afrika, drs. N. Conneman, kinderarts-neonatoloog in het Erasmus MC, en dr. J.P. van Wouwe, kinderarts en onderzoeker bij TNO.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen