Frits Wester neemt cheque in ontvangst voor Stichting Hulphond

Array

Grootste hondenwandeling van Nederland met bekende Nederlanders
Afgelopen zondag 25 april 2010 vond voor de tweede maal de grootste hondenwandeling van Nederland plaats in het bijzijn van diverse bekende Nederlanders. Frits Wester, Martin Gaus en Yvonne Kroonenburg opende officieel de grootste hondenwandeling van Nederland middels het doorknippen van het lint. De wandeling vond plaats rondom een deel van het water op recreatiegebied Bussloo, gelegen tussen Apeldoorn en Deventer. Deze wandeling werd georganiseerd door diervoeder Royal Canin voor Stichting Hulphond. Stichting Hulphond leidt hulphonden op voor mensen met een motorische of auditieve beperking of epilepsie en heeft een groot tekort aan donateurs. De stichting kampt na 25 jaar bestaansrecht nog altijd met een grote mate van onbekendheid en verwarring met het KNGF die blindegeleidehonden opleid. Stichting Hulphond gaat een stapje verder en voorziet in de hogere wiskunde met haar hulphonden voor een grote groep van mensen met een functionele beperking. De honden beschikken over ruim 70 vaardigheden als o.a. het vullen en legen van de wasmachine, helpen bij het stofzuigen, het aan- en uitkleden van mensen en maken het mogelijk om zelfstandig boodschappen te kunnen doen. De Stichting heeft inmiddels meer dan 2000 honden opgeleid en al meer dan 1500 mensen weer zelfredzaam gemaakt in de afgelopen 25 jaar. De opbrengst van deze wandeling bedroeg maar liefst 13.000 euro en kwam volledig ten goede aan Stichting Hulphond. Zo wandelden ca. 2.600 mensen met ca. 1.700 honden een route onder leiding van diverse bekende Nederlanders.

Frits Wester
Tijdens een afscheidsreceptie van een aantal kamerleden werd Frits Wester 6 jaar geleden getroffen door de aanblik van een hulphond. In gesprek met de bazin verbaasde hij zich over wat een hulphond allemaal doet. Onder de indruk van hun samenwerking schreef hij er over in zijn column in de ANWB Kampioen, met als speerpunt de toegankelijkheidsproblemen die hulphond gebruikers ondervinden in bepaalde gebouwen, restaurants en het openbaar vervoer. Toen Stichting Hulphond hem uitnodigde ambassadeur te worden van hoefde hij niet lang na te denken: “De politiek moet zich bewust worden van het belang van hulphonden. Voor honden met zo’n belangrijke taak mag toch geen enkele belemmering bestaan!”
Ook schrijfsters Annemarie Postma en Marion Pauw zijn sinds 10 april van dit jaar ambassadeurs voor Stichting Hulphond. Annemarie en Marion werken met de Stichting om de organisatie meer bekendheid te geven en te zorgen dat de Stichting meer donateurs krijgt. Beide dames zijn sterk en daadkrachtig en geloven net als Stichting Hulphond dat iedereen de kans moet krijgen om een zelfstanding, onafhankelijk en vrolijk leven te kunnen leiden. “Dat Stichting Hulphond zo’n grote mate van onbekendheid geniet terwijl het zo’n enorm goed doel dient mag niet langer voortduren aldus beide dames”.

Annemarie Postma
Annemarie Postma (1969) studeerde rechten en was het eerste Europese fotomodel met een handicap. Nadat ze in 1995 voor Playboy poseerde, werd ze een veel gevraagde gast in talkshows in binnen- en buitenland. In 1995 verscheen haar eerste boek: Ik hou van mij. Daarna volgden vele titels, zoals Liefde maken, Het lichaam is perfect, Hartsverstand, The deeper secret en Ziels Eigenwijs. De laatste twee boeken zijn inmiddels in vele talen wereldwijd verschenen. Annemarie werd daarnaast bekend door haar jarenlange columns in het AD en als side-kick bij Knevel en Van den Brink. In mei
2010 verschijnt haar nieuwste boek Ziels Gezond.

Marion Pauw
Marion Pauw (1973) werd geboren op Tasmanie en emigreerde als kind naar Nederland. Ze studeerde communicatie en werkte daarna voor verschillende reclamebureaus. Marion vestigde ze zich op Cura(cc)ao, waar ze als freelance journalist en als columnist werkte. Ook schreef ze er haar eerste thriller, Villa Serena. In 2005 vertrok Marion naar Aruba waar ontstond het idee voor haar tweede thriller Drift. Twee jaar later verhuisde ze naar Amsterdam en schreef haar derde boek, Daglicht. Het boek werd bekroond met de Gouden Strop 2009, prijs voor de beste Nederlandstalige spannende roman. Marion publiceerde haar vierde boek, Zondaarskind, in 2009. Marion was recentelijk te zien in het blad Linda (februari editie) middels een fotoshoot met Jeroen van Koningsbrugge.

Martin Gaus
Martin Gaus (1944) had in 1974 twee Duitse Doggen waarvoor hij geen verantwoord vakantieadres kon vinden. Daarom bouwde hij in 1975 een dierenpension dat ontworpen was om dieren professioneel te kunnen verzorgen en een veilige plek te bieden. Door Martin’s televisieprogramma’s als Dierenmanieren en de natten neuzen show werd opvoeden van je hond niet alleen een ‘must’ voor hondensportliefhebbers, maar ook voor ‘gewone’ eigenaren van honden. Martin Gaus geeft lezingen en workshops, niet alleen aan hondeneigenaren en gedragsbegeleiders, maar ook aan gerenommeerde bedrijven. Zonder uitzondering blijkt Martin een bron van inspiratie door zijn gedrevenheid, zijn vakkennis, zijn vergelijkingen van mens en dier (waaraan de sociobiologie ten grondslag ligt) en bovenal zijn humor. Lachend leren werkt het beste, volgens Martin.

Yvonne Kroonenberg
Yvonne Kroonenberg (1950) heeft columns geschreven voor allerlei kranten en tijdschriften, maar is vooral bekend geworden door haar mannenboekjes waaronder: ‘Alles went behalve een vent’ en ‘het zit op de bank en het zapt’. De laatste in die serie is:  ‘was hij in de aanbieding?’ Samen met Debbie Rijnders van Tinley schreef zij een boek over hondengedrag en wat je er nog aan kunt veranderen, als hoofdschuddend baasje. Yvonne Kroonenberg is niet getrouwd en heeft geen kinderen, ze heeft een verloofde, een hond, een kat,  een aquarium , drie muizen en wandelende takken. Ze woont in Amsterdam, vlakbij de plek waar zij werd geboren.

Achtergrond Stichting Hulphond
Stichting Hulphond leidt sinds 1984 jaar hulphonden op voor mensen met een lichamelijke of auditieve beperking of epilepsie. Het doel is om zo hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten en op die manier ook een (re-)integratie in de samenleving te bevorderen. De Stichting Hulphond is van mening dat er geen financiele drempels mogen bestaan voor de aanvragers van een hulphond. Hulphonden worden kosteloos ter beschikking gesteld. Bovendien, sinds het begin van de huidige financiele crisis zijn donaties aan de Stichting teruggelopen. Het resultaat is een gebrek aan financiele
middelen en een tekort aan vaste donateurs.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen