Mogelijkheden kinoomtechnologie voor celonderzoek

Rijksuniversiteit Groningen
Kinome profiling – methods and applications
Datum: 26 april 2010
Promotie: dhr. K.B. Parikh, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: Kinome profiling – methods and applications
Promotor(s): prof.dr. M.P. Peppelenbosch, prof.dr. S. Poppema
Faculteit: Medische Wetenschappen
Mogelijkheden kinoomtechnologie voor celonderzoek

Kinoomtechnologie is een nieuwe techniek voor het doen van onderzoek naar processen die een verandering van omstandigheden in een cel oproepen en die leiden tot het antwoord van de cel hierop. Kaushal Parikh onderzocht de mogelijkheden die deze nieuwe techniek biedt. In zijn proefschrift gaat hij na in hoeverre deze techniek is toe te passen bij celonderzoek bij patienten met de ziekte van Crohn.

Hij concludeert dat integratie van data verkregen uit kinoomtechnologie richting kan geven aan meer klassieke vormen van onderzoek. Verder kunnen kinoomprofileringen soms leiden tot onverwachte resultaten die op andere manieren niet voorspeld hadden kunnen worden.

Kaushal Parikh (India, 1981) studeerde biotechnology in Essex (United Kingdom) en deed zijn promotieonderzoek bij de vakgroep Celbiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Per 1 mei wordt hij postdoc-onderzoeker in het AMC in Amsterdam.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen